Complexul Energetic Hunedoara rămâne fără aproape 1.500 de angajaţi. Ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia

Complexul Energetic Hunedoara rămâne fără aproape 1.500 de angajaţi. Ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia

Termocentrala Mintia.

Complexului Energetic Hunedoara disponibilizează aproape 1.500 de salariaţi. De la Termocentrala Mintia vor pleca 662 de oameni. Au fost anunţate primele măsuri după închiderea termocentralei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat vineri dimineaţă, la Instituţia Prefectului, o întâlnire de lucru cu privind situaţia tehnică a termocentralei Mintia în condiţiile încetării activităţii, a informat Prefectura Hunedoara.

Virgil Popescu spune că termocentrala de la Mintia şi Complexul Hunedoara au fost jefuite. Ce amestec ar fi avut Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici

Virgil Popescu, la „Ora Guvernului” în Parlament: „Termocentrala de la Mintia a fost jefuită. Vrem să salvăm locurile de muncă de acolo”

Primarul Devei: „Termocentrala Mintia nu va mai porni. Devenii să îşi cumpere centrale pe gaz”

La întâlnire au mai participat subprefectul Oana Andreea Biriş, directorul Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, reprezentantul Administratorului judiciar al CEH, Emil Gros şi al Federaţiei sindicale „Energetica”, Mircea Crişovan.

 „Potrivit celor discutate, conducerea CEH şi Administratorul judiciar au asigurat, prin semnarea unor contracte cu firme specializate, paza întregului obiectiv şi protecţia în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă care pot apărea în viitor. De asemenea, printr-o companie externă, începând de luni, 26 iulie 2021, vor fi angajate aproximativ 70 persoane care vor asigura mentenanţa întregului sistem şi funcţionarea angrenajelor care nu pot fi oprite”, a informat Prefectura Hunedoara.

Persoanele angajate, dacă fac parte dintre cei disponibilizaţi, vor primi atât salariul lunar de la firma care asigură mentenanţa, cât plata compensatorie şi jumătate din venitul de completare, stabilit potrivit legii.

La Complexul Energetic Hunedoara, cele 1.477 de disponibilizări au loc într-o singură tranşă. „Sunt 662 persoane care pleacă de la Mintia şi  815 angajaţi de la structurile din Valea Jiului ale CEH. Persoanele disponibilizate de la CEH vor beneficia de plăţi compensatorii şi venit de completare, în funcţie de vechimea fiecăruia”, informează Prefectura Hunedoara.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Necazurile minerilor, „tratate” cu băi de mulţime. Diana Şoşoacă: „Le-am spus tuturor, jos masca” VIDEO

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale

Ce salarii au minerii. „Pentru aceşti bani muncim într-o mizerie şi o umilinţă extraordinare”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările