AMINTIRI DIN FOTBAL Ioan Andone a câştigat primii bani ca fotbalist la Corvinul şi i-a cheltuit pe haine de firmă

AMINTIRI DIN FOTBAL Ioan Andone a câştigat primii bani ca fotbalist la Corvinul şi i-a cheltuit pe haine de firmă

Ioan Andone este unul dintre cei mai iubiţi antrenori în Hunedoara. FOTO: ADEVĂRUL.

Ioan Andone, fostul jucător emblematic pentru istoria clubului Corvinul Hunedoara, a povestit într-un interviu acordat recent ce a făcut cu primii bani obţinuţi în cariera de fotbalist şi despre lucrurile care îl leagă de Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Ioan Andone a debutat în prima ligă ca jucător al Corvinului Hunedoara, la 7 martie 1979, într-un meci Sportul Studenţesc – Corvinul, încheiat cu scorul de 2 – 0 pentru echipa din Capitală.

„Am jucat în ultimele 20 de minute în locul lui Neunwailer. A fost frumos, am avut emoţii. Aveam doar 18 ani, eram în clasa a XI-a, iar când m-am întors la şcoală toată lumea m-a aplaudat”, a povestit antrenorul, într-un interviu acordat Ziarului Hunedoreanului.


Primii bani ca fotbalist i-a obţinut tot la Corvinul. Au fost 1.700 de lei, acordaţi drept indemnizaţie lunară de efort, la care au fost adăugaţi 420 de lei, drept bursă şcolară.


„Din aceşti bani mi-am luat o pereche de ghete Adidas şi blugi Levi’s. Nu mai avusesem niciodată până atunci blugi. Radu Nenwailer mi a adus de la Bucureşti. Nu am să uit acest lucru toată viaţa mea. Apoi am câştigat mulţi bani din fotbal", s-a confesat Anone.


Antrenorul român a mai spus că Mircea Lucescu a avut cel mai mare merit în promovarea lui la Corvinul Hunedoara, dar şi un mare merit în formarea lui ca om.

Andone s-a caracterizat ca fiind, în vremea în care juca fotbal, un jucător muncitor şi ambiţios, pe care inteligenţa l-a ajutat să aibă succes în carieră.

Ioan Andone este, din acest an, cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara, alături de Mircea Lucescu, Romulus Gabor, Michael Klein şi alte nume importante pentru fotbalul hunedorean. Antrenorul român este unul dintre cei mai iubiţi foşti sportivi ai Hunedoarei, unul dintre motive fiind şi faptul că s-a implicat în fondarea clubului FC Hunedoara, într-o vreme în care municipiul nu mai avea fotbal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: