Secţie de Poliţie închisă din cauza COVID-19. „Doar norocul face ca Poliţia Română să nu intre în colaps funcţional”

Secţie de Poliţie închisă din cauza COVID-19. „Doar norocul face ca Poliţia Română să nu intre în colaps funcţional”

Masină de poliţie                                                                                           Arhiva Adevărul

După ce un poliţist a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, întregul colectiv al secţiei a fost plasat în izolare la domiciliu pentru 7 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem nevoiţi să asistăm şi astăzi la înregistrarea unui nou caz de infectare cu noul coronavirus la I.P.J. Giurgiu, unde un coleg din cadrul Secţiei de Poliţie Numărul 2 Comana a fost depistat ca fiind pozitiv. În acest context, s-a dispus dezinfectarea sediilor secţiei rurale, a posturilor de poliţie aflate în coordonarea acesteia, precum şi a autospecialelor de poliţie folosite în activitate de către colegii noştri”, transmit cei de la Sindicatul Poliţiştilor Europeni - Europol.

Sindicaliştii spun că întregul colectiv al secţiei a fost plasat în izolare la domiciliu pentru o perioadă de minim 7 zile, conform aspectelor comunicate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, „colegii noştri riscând astfel să-şi infecteze inclusiv familiile, deşi am solicitat conducerii M.A.I. să dispună măsuri pentru ca poliţiştilor trimişi în izolare să li se asigure spaţii în hoteluri/pensiuni sau alte unităţi de cazare pentru toată această perioadă.”

Europol mai arată şi situaţia delicată cu care se confruntă Poliţia în aceste momente din cauza cazurilor confirmate de COVID-19 la poliţişti. Astfel, în cadrul IPJ Giurgiu ar fi aproximativ 30 de poliţişti plasaţi în izolare, iar continuitatea serviciului poliţienesc este asigurată de către agenţi din cadrul altor structuri ale inspectoratului.

„Doar norocul va face ca Poliţia Română să nu intre într-un colaps funcţional, având în vedere modul total neprofesionist în care sunt gestionate toate aceste cazuri de infectare cu virusul Covid-19 în rândul personalului propriu”, mai spun sindicaliştii.

Pe aceeaşi temă:

Bunic arestat pentru tentativă de viol. Victimă i-a căzut chiar nepoata de 9 ani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: