O celebră ruină din Giurgiu, reabilitată cu bani europeni. Casa Tineretului va deveni Centru Comunitar Integrat

O celebră ruină din Giurgiu, reabilitată cu bani europeni. Casa Tineretului va deveni Centru Comunitar Integrat

Casa Tineretului a fost proiectată în anul 1985                                        FOTO Facebook Primăria Giurgiu

Primăria municipiului Giurgiu a anunţat că după 30 de ani, celebra ruină a Casei Tineretului, va intra în proces de reabilitare cu bani europeni.

Proiectul reabilitării Casei Tineretului din Giurgiu şi transformarea în Centru Comunitar Integrat face parte din Strategia de Dezvoltare Locală Giurgiu care se află depusă pe masa celor de la Ministerul Dezvoltării Regionale. O astfel de investiţie este estimată la 3,3 milioane de euro.

„Concret, Casa Tineretului va deveni CCI, la care să fie asigurat accesul tuturor rezidenţilor şi în cadrul căruia să fie furnizate servicii educaţionale pentru adulţi şi copii, servicii personalizate de ocupare, socio-medicale pentru adulţi şi copii, pentru copii/femei în situaţii de vulnerabilitate, punct de acces public la informaţii, servicii sportive şi recreative. Personalizarea interiorului şi exteriorului clădirii se va realiza cu participarea comunităţii, sub îndrumarea unor specialişti din institutii/ONG-uri sau a unor echipe de urbanişti şi/sau arhitecţi”, anunţă primăria Giurgiu.

Casa Tineretului a fost proiectată în anul 1985, an în care au demarat şi lucrările de construire. Nu a fost niciodată finalizată.

Imobilul, sau mai exact scheletul clădirii, se află în domeniul public al judeţului şi în administrarea Consiliului Local Giurgiu.

Pe aceeaşi temă:

Geamia transformată în biserică ortodoxă în cinstea ţarului Nicolae I al Rusiei

Controversata pictură de la Drăgănescu a părintelui Arsenie Boca. „Este o greşeală pe care Dumnezeu i-a iertat-o“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: