Femeie ascunsă în cabina unui autocamion. Ca să treacă fraudulos frontiera, şoferul a vrut să-i mituiască pe vameşi

Femeie ascunsă în cabina unui autocamion. Ca să treacă fraudulos frontiera, şoferul a vrut să-i mituiască pe vameşi

FOTO: Poliţia de Frontieră

Şoferul, un cetăţean turc, intenţiona să o treacă fraudulos frontiera. Femeia era ascunsă în cabina autocamionului.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunsă în cabina unui autocamion, o tânără din Iran, pe care un cetăţean turc intenţiona să o treacă astfel frontiera, deoarece nu avea documente de călătorie.

Incidentul s-a produs vineri, 15 martie, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, unde s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean turc, în vârstă de 37 de ani, la volanul unui autocamion marca Mercedes, înmatriculat în Turcia.

„În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi au descoperit, ascunsă în cabina autocamionului, în spaţiul destinat odihnei şoferului, o persoană de sex feminin.

În momentul în care a fost depistată, şoferul autocamionului a oferit poliţiştilor de frontieră suma de 200 euro. După ce a fost informat că fapta constituie infracţiune de "dare de mită", înţelegând gravitatea faptei, şoferul şi-a retras suma de bani”, spun poliţiştii de frontieră.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că fata de 20 de ani este cetăţean iranian. Ea ar fi oferit suma de 1.500 de euro şoferului pentru a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, cele două persoane au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Traficant de droguri prins în vamă. Transporta 11 kilograme de cannabis

Trei zone de control vamal se planifică a fi deschise în 2019

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: