Violenţă în trafic: un taximetrist nervos a lovit cu maşina un client sirian

Violenţă în trafic: un taximetrist nervos a lovit cu maşina un client sirian

Taximetristului nu i-a plăcut deloc faptul că are un client arab Foto: Adevărul

Nicu Florin Dediu, un taximetrist din Galaţi, a şocat comunitatea locală după ce pe 18 februarie 2016 a dat cu maşina peste un client de origine arabă pentru că nu a vrut să-i plătească o parte din banii pentru cursă în avans.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii legii au fost sesizaţi că, pe 18 februarie 2016, o persoană a fost lovită cu maşina în apropierea unei staţii Peco din Galaţi şi apoi a dispărut de la locul faptei. Poliţiştii au verificat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale benzinăriei şi au refăcut filmul întâmplării.

Cetăţeanul sirian Alferdawi Huzifah a sunat la un dispecerat de taxi şi a cerut o maşină, care să îl transporte de la Galaţi la Brăila. Comanda a fost acceptată de Nicu Florin Dediu, care i-a spus sirianului că un drum la Brăila înseamnă alte tarife de transport, iar acesta a acceptat.

Taximetristul a declarat ulterior în faţa procurorilor că sirianul i s-a părut ”suspect” şi i-a cerut o parte din banii pentru deplasarea la Brăila în avans. Sirianul a refuzat şi i-a arătat că are banii să îi plătească cursa, dar va face acest lucru doar după ce vor ajunge la destinaţie.

Şi-a ieşit din minţi după ce i-a trântit portiera

Discuţia a degenerat rapid şi, după un schimb de replici cu taximetristul, cetăţeanul străin a coborât din maşină, trântind portiera. A fost picătura care a umplut paharul pentru Nicu Florin Dediu, care l-a scuipat pe sirian, pentru ca apoi să dea cu maşina peste clientul său.

Ulterior, a ieşit la iveală faptul că Nicu Florin Dediu şi Alferdawi Huzifah s-au jignit reciproc, iar de aici şi până la cele întâmplate nu a mai fost decât un pas.

”Şoferul mi-a spus pe un ton ridicat că ori îi achit cursa, ori mă lasă pe mine aici. Eu i-am răspuns  <<tu mă duci la Brăila şi îţi achit cursa acolo>>, arătându-i că am bani suficienţi pentru achitarea cursei. Şoferul mi-a spus <<Du-te în p…a mea de arab>>, motiv pentru care l-am întrebat de ce mă înjură. I-am spus <<Du-te în p…a mea>> şi am coborât pentru a căuta un alt taxi”, a declarat cetăţeanul sirian în faţa procurorului.

Taximetristul a recunoscut că şi-a pierdut cumpătul şi a ajuns astfel la un pas să îşi omoare clientul.

”Datorită nervozităţii, am accelerat şi m-am deplasat în viteză spre ieşirea din Peco, îndreptându-mă spre client. L-am acroşat cu partea frontal dreapta, în zona picioarelor şi am observat că acesta s-a dezechilibrat, căzând la pământ. M-am uitat spre el, dacă are sau nu ceva şi, când l-am văzut că era ridicat, mi-am continuat deplasarea, îndreptându-mă spre un service auto, în zona IC FRimu, ca să schimb cureaua la alternator”, susţine Nicu Florin Dediu.

”Mijlocul şi modul de acţionare al inculpatului era apt pentru a suprima viaţa”

Sirianul a suferit leziuni traumatice în regiunea lombară, a mâinii drepte şi a capului, pentru a căror vindecare a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale, dar procurorii l-au trimis în judecată pe taximetrist pentru tentativă la omor, considerând că gestul său a fost iresponsabil şi se putea termina mult mai rău.

”Chiar dacă în urma lovirii de către inculpat cu autoturismul consecinţele suferite de partea vătămată par minore, acestea puteau fi foarte grave, chiar fatale, întrucât mijlocul şi modul de acţionare al inculpatului era apt pentru a suprima viaţa persoanei vătămate. Faptul că persoana vătămată a suferit leziuni minore nu se datorează mijlocului folosit de inculpat şi modului în care a săvârşit infracţiunea, ci doar sansei persoanei vătămate de a nu se lovi foarte tare şi cu o parte vitală a corpului de autoturism şi ulterior de pavajul de beton. Modalitatea în care inculpatul a înţeles să-şi exprime nervozitatea faţă de un client denotă un pericol social ridicat”, a precizat în rechizitoriu procurorul de caz.

Dacă va fi găsit vinovat de tentativă la omor, taximetristul riscă între 5 şi 10 ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările