VIDEO Interlopii care au snopit în bătaie un frizer pentru că i-a invitat să stea la coadă au fost condamnaţi. Ce pedepse le-au aplicat judecătorii

Frizer din Galaţi, bătut de un interlop

Judecătoria Galaţi i-a condamnat pe doi interlopi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce au bătut cu sălbăticie un frizer. Victima a avut nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni după bătaia încasată de la aceştia şi prietenii lor doar pentru că a îndrăznit să le spună să stea la coadă.

Agresiunea s-a produs pe 31 martie 2016, după ce un interlop intrase grăbit într-o frizerie din Galaţi şi ceruse să fie tuns imediat, deşi pe scaun era un client, iar în sală aşteptau alte persoane. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere vorbesc practic de la sine, pe acestea observându-se cum frizerul, Cristian Hăulică, îl dă afară pe tânărul tupeist, însă nu durează mult şi acesta revine cu întăriri.
 
Anticipând ce se va întâmpla, frizerul încearcă să blocheze uşa de la intrare, dar este dovedit de numărul mare de persoane care încercau să intre. Imediat după ce grupul de tineri pătrunde în frizerie, aceştia încep să îl lovească pe frizer şi doar intervenţia clienţilor frizeriei îl salvează din mâinile agresorilor.
 
"M-a injurat, că era acolo un om în vârstă pe scaun şi să îl dau pe domnul de acolo jos de pe scaun, să se tundă el. Că se grăbea. Mai erau încă patru persoane aici, care aşteptau şi ei la rând", a declarat frizerul bătut.
Cristian Hăulică a ajuns la spital cu fractură de mandibulă şi mai mulţi dinţi scoşi, iar medicii au stabilit că frizerul va avea nevoie de 55 de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.
 
Protagoniştii scandalului sunt fraţii Balaban, care au recunoscut că l-au bătut pe frizer şi i-au speriat pe clienţii frizeriei. ”Cred că le-am creat o stare de panică, deşi noi l-am lovit doar pe Hăulică”, a declarat Balaban Marcel Florin la Parchet.
 
Şi-a retras plângerea împotriva agresorilor
 
Procurorii i-au pus sub acuzare pe Balaban Costel Remus şi Balaban Marcel Florin pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
”Deşi tot incidentul a ţinut aproximativ 3 minute, având în vederea amploarea mediului social în care s-a produs tulburarea, natura acestui mediu (agresori violenţi, care au lovit persoana vătămată, iar în urma agresiunii aceasta a necesitat 50-55 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare), fapta a avut loc într-o frizerie, în care erau mai mulţi clienţi şi intensitatea tulburării reflectate în relaţiile la care a dat naştere, se poate aprecia că ordinea şi liniştea publică au fost grav tulburate prin comportamentul inculpaţilor”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu.
 
Cristian Hăulică  a depus iniţial plângere penală împotriva agresorilor, dar procurorii nu i-au putut pune sub inculpare şi pentru lovire şi alte violenţe, pentru că frizerul bătut şi-a retras ulterior plângerea pe baza promisiunii interlopilor că îl vor despăgubi.
 
Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar frizerul a depus o nouă plângere penală, dar procurorii i-au comunicat că odată retrasă plângerea, nu se mai poate reveni asupra ei. Pe 20 decembrie 2016, Costel Remus Balaban şi Marcel Florin Balaban au fost condamnaţi la câte şase luni de închisoare cu suspendare sub supreveghere de către Judecătoria Galaţi. Cristian Hăulică le-a cerut agresorilor despăgubiri de 4.500 de euro în contul cheltuielilor de spitalizare, dar şi ca daune morale, însă judecătorii i-au respins cererea ca inadmisibilă din motivul amintit anterior. Decizia instanţei nu este definitivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările