VIDEO Drumul spre succes. După un an de muncă, a fost lansată la apă o navă de foraj marin comandată de nigerieni

VIDEO Drumul spre succes. După un an de muncă, a fost lansată la apă o navă de foraj marin comandată de nigerieni

Vasul va naviga în Oceanul Atlantic. Foto: Oana Cernat

Astăzi a fost lansată la apă, în şantierul naval Damen Galaţi, o navă care va activa în oceanul Atlantic. Construită pentru a aproviziona platformele de foraj marin, noua navă poate transporta pe punte şi containere convenţionale pentru diverse mărfuri. De asemenea, vasul poate fi dotat cu echipamente pentru depoluare marină şi poate opera chiar şi ca navă-stingător de incendiu la platformele marine.

Ştiri pe aceeaşi temă

După un an de muncă, nava de foraj marin, comandată de nigerieni a fost miercuri lansată la apă. Cu o lungimea totală de 80 de metri, un pescaj de 6 metri şi un deadweight de aproximativ 3.300 tone, vasul poate transporta 24 de persoane cu o viteză de 13,5 noduri.

„Această navă face parte dintr-o serie de succes la care am început să lucrăm în urmă cu trei ani. Va opera în zona Africii şi din această lungă serie pe care am construit-o la Galaţi putem să spunem că am acoperit o mare parte din apele globului, pentru că o parte din nave operează în Brazilia, o parte din marea nordului şi astea vor opera în zona Africii”, a declarat Florin Spătaru, director Resurse Umane în Şantierul Naval Damen.

La festivitatea de lansare au participat angajaţii şantierului, familiile şi copiii acestora, în total peste 400 de persoane.

„Toate lansările sunt la fel de frumoase, am văzut sute, chiar mii, dar la fiecare trăiesc o emoţie extraordinară. Am lucrat pe vasul care tocmai a fost lansat”, a declarat o angajată a şantierului Damen.

Gălăţenii au construit o navă pentru nigerieni

Vasul va naviga în Oceanul Atlantic şi va transporta combustibil, apă potabilă, noroi de foraj şi alte mărfuri către platformele de foraj marin şi platformele de exploatare a hidrocarburilor marine din vestul Africii.

Până la finalul acestui an, în şantierul naval Damen Galaţi vor fi construite şi alte nave similare pentru Canada, însă mult mai mari.

„Pentru mine este prima lansare la şantierul din Galaţi. Este o zi în care suntem mândri de tot ceea ce este aici. Sunt convins că ne vom întâlni şi cu alte ocazii, la viitoarele lansări. E o zi importantă în care angajaţii noştri sunt foarte mândri pentru că acum văd de fapt rezultatul muncii lor, produsul final. Este a treia mare navă lansată. Aceasta este a 11-a navă de foraj maritim şi pentru client a doua. Am fost director general la mai multe şantiere navale din Europa, apoi m-am dedicat altor activităţi însă m-am hotărât să mă întorc la domeniul construcţiilor navale deoarece este foarte interesant, combină două aspecte foarte importante: odată că se construiesc componente foarte utile şi de asemenea lucrezi cu oamenii, ceea ce mie îmi place foarte mult. Fără angajaţii noştri nu am putea avea succesul de care ne bucurăm”, a declarat Christopher van der Stelt, director Şantierul Naval Damen Galaţi.

Pentru ca aceste nave să fie predate clienţilor la timp, şantierul Damen a angajat în ultimele 12 luni aproximativ 200 de muncitori.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările