Un grup de ţigani a distrus în toiul nopţii uşa de la morga unui spital din Galaţi, pentru a-şi jeli o rudă decedată

Un grup de ţigani a distrus în toiul nopţii uşa de la morga unui spital din Galaţi, pentru a-şi jeli o rudă decedată

Incidentul a avut loc la Spitalul Judeţean galaţi FOTO George Nica

Capii grupului turbulent, un bărbat de 43 de ani şi altul de 35 de ani, s-au ales cu dosar penal pentru distrugere, după ce a fost şi amendaţi pentru tulburarea liniştii publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incident cu totul neobişnuit la Morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe din Galaţi. În toiul nopţii de 5 spre 6 septembrie 2016, uşa de acces către zona unde se păstrează cadavrele a fost forţată, cu mare tămbălău, de un grup de ţigani care ţineau morţiş să intre acolo.

Scandalul a alertat agenţii de pază care au chemat Poliţia şi jandarmii, iar spiritele au fost calmate destul de repede.

Oamenii legii au constatat că doi indivizi de etnie romă, în stare de ebrietate, au folosit o targă pe post de berbece pentru a sparge uşa şi a-şi jeli o rudă decedată. Cu ocazia „asaltului”, uşa a fost serios avariată, iar câteva plăci de faianţă de pe perete au fost şi ele sparte.

„Au fost identificaţi numiţii F. Amar de 43 ani şi C. Mitea de 35 ani, ambii din Galaţi. Din verificările efectuate, jandarmii au stabilit faptul că cei doi bărbaţi au pătruns în incinta secţiei de Anatomie Patologică prin forţarea şi distrugerea uşii de acces, la faţa locului fiind observate urme de forţare a sistemului de închidere, mai multe bucăţi de gresie spartă precum şi o targă metalică aflată pe holul secţiei cu care se presupune că a fost lovită uşa de acces în morga”, a precizat biroul de presă al Inspectoratului Judeţean deJandarmi Galaţi. 

Despre cele întâmplate, numitul F. Amar a declarat jandarmilor că a dorită să intre în morga cu intenţia de a-şi plânge tatăl şi a-şi lua rămas bun de la acesta. La rândul său, numitul C. Mitea a declarat jandarmilor că a pătruns în secţia spitalului pentru a-şi lua vărul îndurerat şi a-l conduce acasă. 

„Li s-a spus că programul pentru public de la Morgă nu este şi pe timpul nopţii, dar au ţinut morţiş să-şi vadă mortul pe loc şi nu a doua zi dimineaţă”, a precizat conducerea spitalului gălăţean, care a anunţat că a făcut şi o plângere penală, pentru distrugere, împotriva celor doi bărbaţi.

Poliţia a confirmat că bărbaţii au acum dosar penal pentru distrugere, fiind şi amendaţi pentru tulburarea liniştii publice.

citeste totul despre: