Teroare într-un bloc din Galaţi. Şobolanii au ieşit prin tocul uşii, prin polistiren VIDEO

Teroare într-un bloc din Galaţi. Şobolanii au ieşit prin tocul uşii, prin polistiren VIDEO

FOTO Shutterstock

Locatarii unui bloc din Galaţi sunt terorizaţi de şobolani. Oamenii au pus capcane şi soluţii de deratizare, însă tot nu au dispărut. Unii şi-au zidit bolţari în fata tocurilor de la uşă pentru ca rozătoarele să nu le intre în apartament, iar alţii vor să se mute de acolo.

Calvarul locatarilor de la blocul C4 din centrul Galaţiului a început în urmă câţiva ani, după ce o vecină cu probleme psihice şi-a transformat locuinţa în ghena de gunoi. 
 
Oamenii au făcut deratizare, au pus capcane peste tot, şi au igienizat pe cheltuiala lor apartamentul. În zadar, însă. Rozătoarele nu au dispărut. 
 
„Este ceva de groază, să vezi aşa ceva în buricul târgului. Am apelat la toate soluţiile posibile, însă degeaba. Şobolanii circulă pe scara blocului, ca la ei acasă. La un vecin au ieşit prin tocul uşii, prin polistiren. Eu mi-am pus bolţari în faţa uşii ca să nu intre şobolanii în casă. După deratizare, am dispărut două luni, iar acum au apărut din noi. Această femeie cu probleme psihice şi-a transformat casa într-o ghenă de gunoi. Refuză să facă igienizare”, spune Răzvan Irimia.
 
Exasperaţi de rozătoare, unii locatari au anunţat că îşi scot la vânzare proprietăţile. Pe scara respectivă locuiesc 20 de familii. „Sunt mai mulţi vecini care vor să-şi vândă proprietăţile, să plece. Aşa nu se mai poate. Şi eu mă gândesc să mă mut”, s-a plâns unul din locatari. 
 
Reprezentanţii asociaţiei de proprietari au anunţat că vor face o nouă deratizare şi cer, totodată, locatarilor să se implice mai mult. Pentru că nu şi-a plătit datoriile, proprietara care şi-a transformat casa în focar de infecţie a fost dată în judecată de asociaţia de proprietari.
 
„M-au anunţat locatarii, o să facem o deratizare. Vedem ce soluţii se pot găsi. O să iau legătura cu mai multe ONG-uri pentru această femeie care are probleme psihice şi trebuie ajutată. I-am scos gunoiul din casă, era până la jumătate camerei. Este proprietară, nu a mai plătit întreţinerea de trei ani. Am dat-o în judecată. Oamenii din bloc ar trebui să ia atitudine, să se implice mai mult. Atunci când o văd că urcă cu gunoi pe scară, să nu o lase”, spune Roxanu Băcanu, preşedinta asociaţiei de proprietari.

În cursul zilei de luni, 31 mai, locatarii blocului C3 au depus o petiţie la Poliţia Locală. ”Noi cunoaştem cazul. Femeia respectivă a mai fost amendată în trecut cu 1.000 de lei. Din păcate, noi nu putem intra în  apartamentul respectiv, nu suntem abilitaţi în acest sens”, ne-a declarat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi. 
 

Vă recomandăm şi:

Vânătoare de nesimţiţi. Recompense în bani pentru prinderea în flagrant a celor care aruncă gunoi pe şosele

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările