Sfârşit cumplit. Un muncitor din Galaţi a murit strivit de un excavator

Accident teribil petrecut aseară în Galaţi. Un bărbat de 45 ani, care manevra un excavator, a murit după ce a greşit nişte comenzi. El a fost prins între braţul cupei excavatorului şi cabina acestuia. Deşi, la prima vedere, pare un accident provocat chiar de victimă, inspectorii de muncă cercetează totuşi cazul pentru a stabili toate detaliile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mister în jurul morţii lui Costel Duma, în vârstă de 45 de ani, care a murit aseară strivit de un excavator pe care lucra. Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, bărbatul făcea săpături pe o proprietate privată, iar în jurul  orei 21.30, a fost găsit de un vecin, care a sunat imediat la 112 pentru a chema ajutoare.

"A murit şi nu interesează pe nimeni. Ce credeţi, că o să răspundă patronul pentru accident sau ITM-ul? Omul trebuia să muncească, nu avea ce face. A muncit peste 20 de ani la ICMRSG,  a fost dat în somaj şi a trebuit să să se angajeze undeva. Este foarte greu. Salariile au scăzut, lumea este amărâtă. Au rămas doi copii fără tată", spune Ion Ciolan, nepotul victimei.

La locul incidentului s-a deplasat şi un echipaj SMURD, care a constatat decesul victimei. Ancheta a fost preluată de procurori, poliţişti şi inspectorii de la protecţia muncii, care încearcă să stabileasă felul în care s-a putut produce un astfel de accident. Din primele cercetări reiese faptul că victima lucra fără forme legale.


„În momentul în care a fost găsită, victima era deja decedată. Bărbatul a fost prins între braţul cupei excavatorului şi cabina acestuia. Inspectorii ITM au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului. Firma pentru care lucra victima este îşi are sediul în Bereşti”, a declarat şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la morga spitalului judeţean pentru efectuarea necropsiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările