Proiectul „Programe de master inovative pentru viitorii profesionişti” a ajuns la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma colaborativă va conţine o bibliotecă virtuală. Foto: UGAL
Platforma colaborativă va conţine o bibliotecă virtuală. Foto: UGAL

Miercuri, 11 noiembrie 2015, de la ora 12.00 a avut loc conferinţa de închidere a proiectului „Programe de master inovative pentru viitorii profesionişti”, POSDRU/156/1.2/G/142055, implementat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Asociaţia Alternative pentru Performanţe (ALPER) din Bucureşti şi S.C. Industrial Software S.R.L. Sibiu.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investeşte în oameni!”. La eveniment au fost prezenţi atât reprezentanţii universităţii şi ai partenerilor, studenţii din grupul ţintă şi reprezentaţi ai mediului de afaceri. 

Încă de la început, proiectul a avut ca scop îmbunătăţirea calităţii şi relevanţei pe piaţa muncii a 11 programe de studii universitare de masterat, care să ducă ulterior la sporirea accesului tinerilor la o educaţie universitară performantă, centrată pe student. Odată cu implementarea acestui proiect au fost actualizate curriculele celor 11 programe de master şi au fost extinse oportunităţile de învăţare prin implementarea de resurse interactive şi instrumente de învăţare de tip e-learning pentru mai mult de 360 studenţi înscrişi în cadrul celor 11 programe de master.

Astfel, s-a dorit flexibilizarea ofertei de formare a studenţilor prin dezvoltarea unei comunităţi online de învăţare şi documentare, care sa pună la dispoziţia celor interesaţi resurse şi materiale digitale relevante pentru domeniile celor 11 programe de master.

Un alt obiectiv deosebit de important pe care şi l-a propus acest proiect este consolidarea competenţelor profesionale a 30 persoane, personal didactic implicat în dezvoltarea programelor universitare, în dezvoltarea de curricule moderne şi relevante pentru o piaţă a muncii flexibilă şi incluzivă.

Beneficiile pentru grupul ţintă sunt multe, dar cele mai importante vizează accesul facil şi în timp real al studenţilor la informaţii din sistem, atractivitate crescută a ofertei educaţionale prin încorporarea de elemente inovative online, dar şi o interactivitate ridicată între studenţi şi profesori la nivelul proceselor şi activităţilor educaţionale. În plus, studenţii pot avea acces de la distanţă şi audienţă crescută, cuprinzând şi cursanţii care nu pot participa la clasele din sistemul tradiţional.

În cadrul acestui proiect a fost dezvoltată şi implementată o platformă colaborativă şi de documentare, care va asigura creşterea calităţii comunicării între studenţi, profesori şi mediul de afaceri. Platforma colaborativă va conţine o bibliotecă virtuală, o zonă de comunitate online, facilităţi de publicare de ştiri şi evenimente, dar şi facilităţi de creare de pagini web personalizate pe care firmele vor putea publica prezentări.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite