Primăria municipiului Galaţi şi Clubul Sportiv „Arcada” premiază din nou excelenţa în sport

Primăria municipiului Galaţi şi Clubul Sportiv „Arcada”
premiază din nou excelenţa în sport

Alexandru Păcuraru este profesor în cadrul Facultăţii de Educaţiei Fizică şi Sport. Foto: Adevărul

Aseară, înaintea partidei de volei masculin dintre Arcada Galaţi şi Phoenix Şimleul Silvaniei, reputatul profesor, antrenor şi fost mare voleibalist Alexandru Păcuraru a primit o diplomă de excelenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Este un gest simbolic, prin care recunoaştem performanţele deosebite pe care mulţi sportivi din Galaţi le-au avut în cariera lor. Am fost şi eu sportiv şi ştiu cât de important este să ţi se recunoască meritele, să ştii că lumea nu te-a uitat şi că apreciază eforturile şi performanţele tale. Marii sportivi merită aprecierea noastră şi a comunităţii pentru care au câştigat titluri şi medalii”, a declarat primarul Marius Stan.

Alexandru Păcuraru a fost de două ori vicecampion naţional în Divizia A de volei masculin a României. A câştigat cu echipa de club mai multe turnee în Franţa şi Cehoslovacia (1968-1969). A fost component al echipei naţionale de volei masculin a României, cu care a câştigat medalia de argint la Balcaniada de la Sofia (1972). A jucat peste 200 de meciuri pe prima scenă voleibalistică a ţării şi mai mult de 60 de partide internaţionale. A fost antrenorul lotului de juniori al României. Este profesor universitar cu titlul de doctor şi a fost decan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: