Potop de amenzi în ultima săptămână din august. Peste 200 de gălăţeni au fost sancţionaţi de către poliţişti

Potop de amenzi în ultima săptămână din august. Peste 200 de gălăţeni au fost sancţionaţi de către poliţişti

Printre cei mai amendaţi gălăţeni sunt cei care consumă alcool pe stradă FOTO PL Galaţi

Mai bine de 60% dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nereguli pe linie de siguranţă publică, iar un sfert sunt pentru abateri de la regulile de circulaţie.

Ultima săptămână din luna august a acestui an a fot plină de evenimente pentru lucrătorii Poliţiei Locale Galaţi. 

„În cadrul activităţilor operative de patrulare, în perioada 22 – 28 august 2016,  s-au constatat şi aplicat 205 sancţiuni contravenţionale, dintre care 136 pe linie de Siguranţă Publică, 52 la capitolul Siguranţă Rutieră, 15 de către Serviciul Control Activităţi Comerciale 15 şi 2 pe linie de Protecţia Mediului şi Disciplina în Construcţii. Cuantumul total a fost de 33.800 lei”, a precizat Biroul de presă al instituţiei. 

Câteva dintre cazurile cele mai relevante vi le vom prezenta în cele ce urmează.

„Agentă” de cerşetori amendată

Poliţiştii locali au sancţionat-o contravenţional cu amendă de 500 lei pe numita Alina C., în vârstă de 52 ani, din comuna I.C. Brătianu (judeţul Tulcea), care fost prinsă în timp de „manageria” un copilaş de opt ani să apeleze la mila trecătorilor.

„Agenta” de cerşetori a fost avertizată, de asemenea, că următoarea dată când va fi fi depistată săvârşind fapte similare riscă să se aleagă cu un dosar penal.

A sărit la bătaie pentru că i se oprea apa

Mihai S, în vârstă de 50 de ani, din Galaţi a reuşit să provoace un scandal imens pe strada Plugului, acolo unde angajaţii de la Apă-Canal veniseră să debranşeze un imobil locuit de persoane care avea datorii mari la plata apei potabile. 

Scandalagiul i-a înjurat şi i-a ameninţat cu bătaia pe angajaţii Apă-Canal, motive pentru care poliţiştii locali l-au sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii 61/1991, cu amendă în valoare de 500 lei.

Barbugii în plină stradă

Poliţiştii locali i-au depistat pe numiţii Cătălin C. (18 ani), Iulian M. (19 ani) şi Claudiu S. (19 ani), toţi din Galaţi, în timp ce practicau jocuri de noroc (barbut) în faţa unui bloc de pe strada Traian. 

Toţi trei au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii 61/1991, cu amenzi în valoare de 500 lei fiecare şi, complementar, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a două zaruri şi a sumei de 61 lei.

Bormaşina de la bloc dăunează la portofel

Cei care cred că bormaşina este un instrument legal de tortură a vecinilor din bloc vor afla acum o veste destul de proastă: poliţiştii gălăţeni au sancţionat-o contravenţional, conform prevederilor Legii 61/1991, cu amendă în valoare de 1.200 lei, pe numita Gabriela G., din Galaţi, care, în calitate de proprietară a unui apartament, situat într-un imobil de pe b-dul Dunărea, efectua lucrări de amenajări interioare cu aparatură electrică, tulburând astfel liniştea locatarilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: