Pompierul gălăţean care şi-a transformat profesia de salvator într-o pasiune. A salvat doi oameni care riscau să se intoxice cu fum

Pompierul gălăţean care şi-a transformat profesia
de salvator într-o pasiune. A salvat doi oameni care riscau să se intoxice cu fum

Sergentul major George Alin Hâncu Foto: ISU Galaţi

George Alin Hâncu, sergent major în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, a primit emblema de onoare de la ministrul de interne Marcel Vela. Tânărul pompier s-a remarcat printre altele acum câteva luni, când a salvat viaţa a două persoane blocate într-o maşină după un accident rutier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 14 septembrie, ministrul de interne Marcel Vela i-a oferit emblema de onoare pompierului gălăţean George Alin Hâncu. Evenimentul a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în cadru unui ceremonial militar-religios dedicat Zilei Pompierilor din România. Este vorba despre pompierii care s-au remarcat prin salvarea de vieţi omeneşti sau prevenirea unor situaţii cu urmări grave.

”Sergentul major Alin Hâncu a primit emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru devotamentul, curajul şi spiritul de sacrifiu dovedite pe timpul derulării intervenţiilor de salvare a vieţii şi bunurilor materiale ale semenilor. El este cunoscut de către toţi colegii ca un tânăr cu multe calităţi personale deosebite, care a transformat meseria de salvator într-o pasiune”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

La începutul lunii ianuarie 2020, în timp ce tânărul pompier se afla pe DJ 251, în localitatea gălăţeană Schela, o maşină a derapat pe carosabil şi a fost acroşată de două autovehicule, ajungând apoi într-un şanţ de pe marginea drumului.

George Alin Hâncu, care se afla în apropierea locului unde a avut loc evenimentul rutier, a salvat din interiorul maşinii acroşate două persoane care rămăseseră blocate şi care erau în pericol să se sufoce din cauza fumului de la compartimentul motor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările