Piaţa apartamentelor din Galaţi, scădere minoră în ultimele şase luni

Piaţa apartamentelor din Galaţi, scădere minoră în ultimele şase luni

Preţurile apartamentelor s-au stabilizat, e-adevărat la un nivel scăzut. Foto: Adevărul

Apartamentele din Galaţi au continuat să se ieftinească, dar ritmul declinului a încetinit simţitor, preţul terenurilor şi media chiriilor s-au stabilizat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui studiu realizat de compania Darian, preţul de vânzare a apartamentelor vechi din Galaţi a ajuns în a doua parte a anului 2014 la o medie de aproximativ 660 €/mp, în scădere cu aproximativ 0,1% comparativ cu primele şase luni ale anului.

Comparativ, la nivel naţional, în al doilea semestru din 2014, preţul mediu de tranzacţionare a
apartamentelor vechi a fost de 678 €/mp. Cele mai scumpe apartamente rămân cele din Bucureşti, unde preţul mediu a fost de 965 €/mp, urmate de Cluj Napoca şi Timişoara cu 932 €/mp şi, respectiv, 860 €/mp.

În zona Piaţa Centrală, apartamentele vechi cu două camere s-au vândut cu preţuri cuprinse între 650 şi 780 €/mp, în timp ce pentru acelaşi tip de apartamente din zone mai slab cotate, cum ar fi Micro 38-39-40, preţurile au fost cuprinse între 500 şi 650 €/mp.

Scăderea preţului la apartamentele noi este foarte mică, de puţin peste o jumătate procent în ultimele şase luni, în prezent preţul mediu fiind de aproximativ 749 €/mp. În ceea ce priveşte terenurile din Galaţi, preţurile sunt neschimbate în ultimele 18 luni. Raportul privind analiza pieţei imobiliare realizat de compania Darian mai relevă faptul că spaţiile de birouri se închiriază cu acelaşi preţ în ultimele trei semestre, respectiv între 6 şi 8 €/mp. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările