Pasiune transformată în afacere: un alpinist utilitar dezvoltă turismul de aventură la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a apucat de alpinism la 14 ani, iar la 20 şi-a deschis o afacere de alipinism utilitar. A investit 10.000 de euro, iar între timp afacerea s-a dezvoltat şi în alt domeniu - turismul de aventură. Aşa că şi-a cumpărat mai multe echipamente şi a început colaborări cu agenţiile de turism din oraş. Acum în ofertele agenţiilor pentru şcoli, licee şi team building-uri se află şi o plimbare cu tiroliana în Pădurea Gârboavele.

În urmă cu 10 ani, Cătălin şi-a dat seama că de pe piaţa din Galaţi lipseşte o firmă de alpinism utilitar. Cu 10.000 de euro şi-a deschis o firmă. „Eram pasionat de alpinism de mic. La 14 ani am luat prima dată contract cu acest sport. În momentul în care am realizat că de pe piaţa gălăţeană lipsesc alpiniştii utilitari, m-am hotărât să mă ocup eu de acest segment. Noi lucrăm în toată ţara şi în afara ţării. De obicei lucrăm în şantiere navale din ţară, am făcut foarte multă vopsitorie în şantierele navale, pentru firmele de telecomunicaţii foarte mult, urmând ca pe viitor să lucrăm şi în domeniu de izolare termică”, ne-a explicat Cătălin Oancea, administratorul firmei de alpinism utilitar. 

Domeniul de activitate al firmei este mai amplu. Ei se pot ocupa şi de montarea turbinelor eoliene, termoizolaţii, spălări de geamuri, construcţii sau montaje publicitare. A început cu doar opt angajaţi iar acum numărul s-a dublat. Toţi urmează cursuri de alpinism utilitar, între o lună şi şase luni. „E o muncă grea şi cu un factor de risc mai mare. Dar totul merită, ai o satisfacţie la sfârşitul zilei. Cei care lucrează în acest domeniu sunt mai mult sportivi sau împătimiţi ai muntelui”, ne-a explicat Cătălin Oancea. 

De curând Cătălin a realizat că domeniul în care activează îi permite să acopere şi un alt domeniu deficitar din Galaţi - turismul de aventură: „În momentul în care am observat că în Galaţi e un mare gol pe partea de turism de aventură, pe partea de distracţie, petrecut timp liber, am hotărât să profităm de pădurea pe care o avem la Galaţi, la Gârboavele şi să facem diferite activităţi ce presupun accesul pe corzi, rapel, tiroliană şi multe alte jocuri.” 

Firmele de turism au fost imediat interesate de o colaborare şi au inclus aceste activităţi în pachetele oferite clienţilor. „Pachetele sunt adresate atât turiştilor individuali cât şi grupurilor. Turiştii individuali sunt cei care vin să-şi petreacă timpul liber în Măcin sau în Pădurea Gârboavele. Iar grupurile reprezintă firme sau corporaţii care îşi aduc echipele să facă teambuilding. Atât pentru turiştii individuali cât şi pentru team building sau pentru şcoli, licee care vor să facă altceva în săptămâna altfel avem pachete ce includ tiroliană, coborâre în rapel, călărie", a declarat Oana Contoman, administrator agenţie de turism.

Preţurile sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei, în funcţie de câte activităţi au incluse în pachet. Iar clienţii nu au întârziat să apară. „Consider că nu sunt foarte multe modalităţi de a te distra iar această variantă este foarte plăcută. Întreaga experienţă este foarte frumoasă, un mod interesant de a introduce adrenalina în sânge”, a mărturisit un client. La Galaţi, în prezent nu există niciun parc de distracţii, iar singura zonă de agrement se află în Pădurea Gârboavele.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite