Octavian Jurma: „Fără negaţionişti, pandemia era gata din 2020, după valul 2. Aşa, am ajuns la valul 5”

Octavian Jurma: „Fără negaţionişti, pandemia era gata din 2020, după valul 2. Aşa, am ajuns la valul 5”

Medicul Octavian Jurma, sursa: Arhivă

Medicul Octavian Jurma afirmă, într-o postare pe Facebook, că fără negaţionişti pandemia ar fi fost încheiată deja din 2020 după valul 2. „Cu ajutorul lor am ajuns la valul 5 şi vor mai fi”, susţine cercetătorul.

Cunoscutul biostatistician român Octavian Jurma consideră că negaţionismul a devenit o componentă intrinsecă a pandemiei şi negaţioniştii sunt cei mai eficienţi aliaţi ai virusului.

„Fără negaţionişti pandemia era gata deja din 2020 după valul 2. Cu ajutorul lor am ajuns la valul 5 şi vor mai fi. Acum au ajuns la un asemenea nivel de ticălosie încât îndemna oamenii să se infecteze şi să facă boală COVID19 în formă ei maximă sub pretextul că Omicron este un «vaccin natural». Astfel scapă de «pericolul» vaccinului terapeutic al cărui scop este să prevină tocmai infectare şi boală în formă să gravă în urmă «vaccinului natural»”, scrie medicul Jurma, pe Facebook.

Specialistul face refecerire la cazul cântăreţei din Cehia, care s-a infectat intenţionat cu COVID, ca să nu se vaccineze. Ulterior, femeia a murit. 

„Un exemplu tragic dar care vorbeşte pe limba tuturor. Nu asculta de proşti că o sa mori ca prostul. (...) Prin urmare avem şi multe cazuri de genul celui ilustrat în această ştire în care omenii îşi pierd viaţă în urmă sfaturilor unor necunoscuţi care nu dau doi bani pe viaţă lor sau a unor cunoscuţi care nici măcar nu înţeleg conţinutul materialelor pe care le distribuie. Motivaţia nu mai este doar ideologică. Sunt deja oameni politici care fac carieră răspândind dezinformare şi emisiuni care fac rating promovând negaţionişti şi antivaccinisti care îndrugă inepţii în jargon medical. Sunt milioane de euro în această industrie subterană care după ce te convinge să abandonezi medicină modernă îţi oferă şi alternative costisitoare de la «antivirale minune» la «vaccinarea la chiuvetă»”, afirmă Jurma. 

În concluzie, mesajul medicului este că „Vaccinarea este întotdeauna mai bună şi mai sigură decât infectarea. Altfel nu ne-am pierde vremea sa fabricam un vaccin, simplu?”.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările