O Universitate din România are echipă de fotbal în Liga a III-a. ”Este soluţia pentru elevii pasionaţi de fotbal şi de ştiinţă”

O Universitate din
România are echipă de fotbal în Liga a III-a. ”Este soluţia pentru elevii
pasionaţi de fotbal şi de ştiinţă”

Foto: prosport.ro

ACS Universitatea „Dunărea de Jos din Galaţi” a câştigat sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-0 meciul retur cu AS Fotbal Team Săgeata, în barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Campioana Ligii a IV-a din Galaţi se impusese şi în prima manşă, scor 2-1, în faţa reprezentantei judeţului Buzău, astfel că a făcut pasul în eşalonul superior, după ce anul trecut a ratat această şansă în faţa echipei CS Făurei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Meciul disputat în comuna buzoiană Săgeata a fost tranşat de echipa Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi în repriza a doua. Primul gol a fost marcat de căpitanul Adrian Grigoraş în minutul 54, cu un şut „cu pământul” de la aproximativ 18 metri, în zonă centrală. Cam din aceeaşi poziţie, Sorin Frunză a închis socotelile promovării, cu o execuţie perfectă a unei lovituri libere: 0-2 în minutul 64. Spre finalul partidei, în minutul 88, Grigoraş a consfinţit victoria „universitarilor”, marcând din penalty pentru 0-3, conform prosport.ro.

Chiar şi aşa, partida nu a fost lipsită de emoţii pentru cei de la CSU şi cei aproximativ 100 de suporteri gălăţeni veniţi la Săgeata. În prima repriză, gazdele au reuşit să ţină jocul echilibrat, unul fără mari ocazii de gol, iar un moment important s-a petrecut în minutul 42, când arbitrul Marius Chiţu a refuzat buzoienilor un penalty, pentru un fault în suprafaţa de pedeapsă. Anterior, gălăţenii au fost cei care au reclamat neacordarea de penalty, la o intervenţie asupra lui Grigoraş.

Cătălin Savu şi Gheorghiţă Popa, antrenorii formaţiei gălăţene, au început în formula: Olaru - Stancu, Morogan, Moise, Hilohi - Perju, Lovin - Ţuiu, Frunză, Izvoranu - Grigoraş. În partea a doua au mai intrat Ciurea, Mohorîţă şi Blănaru.

„Singura echipă profesionistă de fotbal studenţesc din ţară este la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Acum există soluţia pentru elevii pasionaţi de fotbal şi de ştiinţă! Soluţia se numeşte Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi! Luând modelul universităţilor americane, aşteptăm noua generaţie de elevi să aleagă Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi!”, a spus prorectorul universităţii, conferenţiarul universitar Ştefan Baltă.

„Mulţumim conducerii universităţii pentru sprijinul permanent şi pentru încrederea acordată. Ne bucurăm că ne-am putut ridica la înălţimea aşteptărilor celor care au crezut în noi şi suntem mândri că echipa studenţilor gălăţeni a reuşit această performanţă deosebită”, a declarat, la rândul lui, Cătălin Savu, antrenorul echipei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: