O grupare de minori a terorizat taximetriştii din Galaţi. Copiii, specializaţi pe furturi din maşini, au spart 13 taxiuri

O grupare de minori a
terorizat taximetriştii din Galaţi. Copiii, specializaţi pe furturi din maşini, au
spart 13 taxiuri

Minorii au spart 17 autoturisme în doar două săptămâni Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii au reţinut trei minori, cu vârsta între 14 şi 16 ani, care împreună cu alţi tineri au spart 17 maşini în două săptămâni, majoritatea fiind taxiuri. Astăzi, judecătorii au dispus arestarea preventivă a copiilor pentru 15 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 11 octombrie, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Galaţi au reţinut trei minori de 14, 15 şi 16  ani, care sunt bănuiţi că, în perioada 4-21 august 2017, împreună cu alţi trei tineri, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, au comis 17 furturi din autoturisme.

”Deşi persoanele bănuite de comiterea infracţiunilor au fost identificate în data de 23 august, în cauză a fost necesară expertizarea neuropsihiatrică a minorilor, pentru a se stabili dacă au avut discernământ”, a declarat comisarul Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Din cele 17 autoturisme din care  au fost sustrase bunuri, 13 erau taxiuri, parcate în zona cartierului Micro 40 din Galaţi. Prejudiciul total este estimat la aproximativ 11 000 de lei, fiind recuperat în proporţie de 25%.  

Astăzi, minorii au fost prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Galaţi, care au dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 15 zile. 

citeste totul despre: