Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs 136 de locuri în învăţământul militar postliceal pentru formarea subofiţerilor

Ministerul Apărării
Naţionale scoate la concurs 136 de locuri în învăţământul militar postliceal
pentru formarea subofiţerilor

La finalizarea studiilor, absolvenţilor li se asigură loc de muncă în cadrul armatei Foto: arhivă Adevărul

Candidaţii trebuie să aibă vârsta de cel mult  35 de ani împliniţi în anul organizării concursului de admitere, să fie înscrişi în ultimul an de liceu sau să fie absolvenţi de învăţământ liceal, cu sau fără diplomă de bacalaureat, dar să facă dovada promovării acestui examen până la admitere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Apărării Naţionale  organizează concurs de admitere în anul 2017 la următoarele instituţii de învăţământ militar postliceal pentru formarea subofiţerilor (durata studiilor 1 an):

-Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre”Basarab I” Piteşti, 101 locuri;

-Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traia Vuia” Boboc – judeţul Buzău, 35 locuri.

Criterii generale şi specifice pentru candidaţi:

-să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în ţară de cel puţin 6 luni;

-să fie declarat/ă “apt/ă medical”;

-să aibă vârsta de cel mult 35 de ani pentru subofiţeri, împliniţi în anul organizării concursului de admitere;

-să fie înscris/ă în ultimul an de liceu sau să fie absolvent/ă de învăţământ liceal, cu sau fără diplomă de bacalaureat, dar să facă dovada promovării acestui examen până la admitere;

-să nu fi fost condamnat/ă penal, să nu fie în curs de urmărire penală, să aibă un comportament moral în societate;

Selecţia se va face prin susţinerea unor probe eliminatorii: evaluări psihologice, sportive, interviul de evaluare finală. La admitere, candidaţii vor avea de trecut peste un test grilă eliminatoriu la limba engleză şi un test grilă de verificarea cunoştinţelor la limba română (limbă şi comunicare) şi legislaţie din domeniul apărării.

Locurile scoase la concurs sunt la comun, indiferent de gen. Se asigură gratuitate pe timpul studiilor (hrană, ţinută, cazare, asistenţă medicală). La finalizarea studiilor, prin contract, se asigură loc de muncă în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Informaţii suplimentare se primesc la sediul Centrului Militar Judeţean Galaţi, str. Cerealelor, nr.2. Programul biroului este luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 08.30 - 16.30, marţi între orele 10.30-18.30. Perioada de înscriere se încheie pe 15 mai 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările