Medicii din Galaţi se pot muta la hotel pentru a nu-şi infecta familiile. Autorităţile locale le plătesc cazarea

Medicii din Galaţi se pot muta la hotel pentru a nu-şi infecta familiile. Autorităţile locale le plătesc cazarea

FOTO Arhiva Adevărul

Atât Primăria Galaţi, cât şi Consiliul Judeţean au anunţat că au închiriat pentru medici zeci de camere la hotelurile din oraş. Nu toţi patronii de hoteluri au acceptat însă colaborarea cu autorităţile, unele dintre ei argumentând că personalul refuză să mai vină la lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cadrele medicale din spitalele subordonate Primăriei şi Consiliului Judeţean (în fapt cei mai expuşi oameni din judeţ la infectarea cu noul coronavirus), au posibilitatea să se cazeze în mai multe hoteluri din oraş în această perioadă extrem de dificilă, pentru a-şi proteja familiile de o posibilă îmbolnăvire de COVID-19. 

În acest scop, după ce au negociat cu firmele hoteliere, Primăria şi Consiliul Judeţean pun câteva zeci de camere de hotel.la dispoziţia celor care luptă în prima linie, toate costurile urmând să fie suportate din bugetul public.

„Primăria municipiului Galaţi informează că poate asigura în prezent, la cerere, 67 de camere din trei hoteluri din oraş, pentru cazarea personalului medical din spitalele aflate în subordine (Spitalul pentru Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Maternitatea „Buna Vestire”)”, a transmis Biroul de Presă al Primăriei.

„Primăria va achita serviciile hoteliere de cazare, iar măsura este luată pentru protejarea medicilor şi prevenirea răspândirii noului coronavirus”, a precizat ulterior primarul Ionuţ Pucheanu.

în cadrul unei şedinţe extraordinare desfăşurată miercuri, 1 aprilie 2020, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă 500.000 de lei pentru servicii de cazare a personalului medical. Vor fi asigurate 38 de camere la un hotel din municipiul Galaţi. Este vorba de 18 camere single, 16 camere duble şi patru apartamente.

„Putem asigura spaţii de cazare pentru 58 de persoane, pentru cel puţin 60 de zile. În acest moment, avem solicitări doar de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, însă suntem pregătiţi să alocăm bani tuturor spitalelor din subordine care vor solicita spaţii de cazare pentru personalul medical. Camerele identificate deja la un hotel din Galaţi arată foarte bine şi dispun de toate utilităţile necesare. De asemenea, cei care vor fi cazaţi în aceste spaţii vor avea şi hrana asigurată în regim de catering. Aceste camere de hotel sunt puse la dispoziţia cadrelor sanitare care sunt în prima linie de luptă cu acest coronavirus şi care, pentru a-şi proteja familiile, au nevoie de cazare în această perioadă extrem de dificilă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.. 

„Din păcate, legislaţia nu ne permite să putem ajuta şi angajaţii de la Ambulanţa Galaţi şi SMURD, însă sper că Guvernul se va apleca şi asupra acestor eroi şi va modifica de urgenţă cadrul legal, astfel încât să putem să alocăm bani şi pentru personalul de la Ambulanţă şi SMURD. Suntem alături de toate cadrele medicale implicate în această luptă şi facem tot ceea ce este posibil pentru a le proteja şi a le asigura toate condiţiile de care au nevoie ca să aibă grijă de sănătatea oamenilor. Managementul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă va decide cine va beneficia de aceste camere, pentru ce perioadă şi care vor fi criteriile pentru cazarea în aceste spaţii”, a adăugat oficialul.

În funcţie de solicitările existente din partea unităţilor medicale, fondurile necesare pentru asigurarea de spaţii de cazare vor fi suplimentate. 

Interesant este că nu toţi patronii de hoteluri au acceptat colaborarea cu autorităţile în vederea cazării medicilor. Unii au invocat că au început renovarea spaţiilor, iar alţii că au fost abandonaţi de personal, care şi-a dat demisia, deci au trebuit să închidă activitatea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: