Medic epidemiolog de la DSP Galaţi, cercetat pentru conflict de interese. S-a folosit de funcţie pentru favorizarea unor persoane

Medic epidemiolog de la DSP Galaţi, cercetat pentru conflict de interese. S-a folosit de funcţie pentru
favorizarea unor persoane

Medicul epidemiolog a fost detaşată la DSP Brăila, sursa: Arhivă

Fostul epidemiolog şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, dr. Mariana Ioan, este acuzată că în timpul ce era şef al Compartimentului de supraveghere şi control boli transmisibile, a avut încheiate şi contracte de prestări servicii cu patru dintre spitalele pe care trebuie să le evalueze anual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Mariana Ioan, a infracţiunii de conflict de interese şi de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.  

“În perioada exercitării funcţiei de conducere de şef al Compartimentului de supraveghere şi control boli transmisibile, a semnat 8 procese – verbale de constatare şi un raport de evaluare, întocmite ca urmare a controalelor efecuate la unităţi sanitare cu care aceasta are relaţii contractuale, respectiv Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor, Spitalul General C.F. Galaţi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Sf. Ioan Galaţi şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Sf. Apostol Andrei Galaţi”, precizează ANI.

Potrivit ANI, în urma încheierii contractelor de prestări servicii dintre Mariana Ioan şi unităţile sanitare respective, aceasta a obţinut în intervalul 2014 - 2020 sauma de 646.100 lei.

Purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu, ne-a comunicat că medicul Ioan nu mai  lucrează în cadrul instituţiei, fiind detaşată de câteva luni la DSP Brăila. Pe surse am aflat că a fost detaşată de fapt disciplinar, în urma cercetărilor demarate deAgenţia Naţională de Integritate.

 Vă recomandăm şi: 

Ce a descoperit un gălăţean care a făcut rapelul AstraZeneca cu trei săptămâni mai devreme decât era programat

 

Păţania unui primar din Galaţi, chemat să se vaccineze: „Nu mai veniţi, pentru că a expirat fiola“ 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările