Mandate de arestare în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”. Doi gălăţeni au fost ridicaţi de Poliţie

Mandate de arestare în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”. Doi gălăţeni au fost ridicaţi de Poliţie

sursa: arhivă

Doi gălăţeni au fost arestaţi în unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România. Poliţiştii au pus în executare două mandate de arestare preventivă emise de Tribunalul Tulcea, pe numele a doi bărbaţi de 32 şi 40 de ani, ambii din municipiul Galaţi, dar cu reşedinţe în Spania.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţiştii au făcut arestările în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”. Cei doi gălăţeni sunt cărăuşii unei cantităţi impresionante: trei tone de cocaină în valoare de 300 milioane de euro.  

În urmă cu doi ani barca în care se aflau gălăţenii a eşuat în apropierea satului Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, din cauza unei furtuni. Poliţiştii au adunat pachete cu cocaină cu o puritate de 90% în cantitatea totală de 935,409 kilograme.
 
„Din cercetări a reieşit că, în anul 2019, cei doi bărbaţi ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu alte persoane de cetăţenii diferite, cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină (trei tone) din America de Sud-Brazilia, portul Belem, pe apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, în vederea distribuirii acesteia pe pieţele din Europa”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Tulcea.
 
Bărbaţii au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc şi iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni grave.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările