Jos cablurile de pe stâlpi! Primarul îi somează pe operatori să le mute în subteran, altfel vor rămâne fără ele

Jos cablurile de pe stâlpi! Primarul îi somează pe operatori să le mute în subteran, altfel vor rămâne fără ele

FOTO Arhiva Adevărul

Deocamdată, somaţia se referă doar la porţiunea modernizată din strada Traian, unde există zonă subterană pentru cablurile de internet, telefonie şi alte servicii. Dacă operatorii nu le mută de bunăvoie, primăria le va demonta şi-i va pune să suporte şi costurile aferente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul municipiului Galaţi a transmis public o somaţie către toţi operatorii de servicii prin cablu (internet, telefonie samd), cărora le-a pus în vedere că au obligaţia să mute cablurile aeriene în subteran.

„Toţi operatorii de telecomunicaţii care deţin reţele aeriene pe strada Traian, segmentul cuprins între strada Tecuci şi strada Brăilei, sunt atenţionaţi să se prezinte la sediul Primăriei pentru a stabili condiţiile în care au acces pe proprietatea publică/privată a municipiului Galaţi. Există un regulament aprobat în acest sens la nivelul oraşului Galaţi, cu atât mai mult pe acest segment de stradă proaspăt reabilitat, unde există canalizaţie subterană amenajată special pentru aceste cabluri”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu.

Primarul a avertizat că toţi cei care nu vor da curs invitaţiei autorităţilor, până pe data de 12 martie, la ora 9,00, nu numai că vor rămâne fără cabluri, care vor fi date jos de primăriei, dar „vor plăti costurile aferente demontării reţelelor”.

Vă reamintim că programul de mutare a cablurilor aeriene în subteran a fost lansat în timpul mandatului primarului Marius Stan, fiind considerat una dintre priorităţile municipalităţii pe termen mediu. Ca atare, în toate caietele de sarcini legate de modernizarea străzilor este trecută, de mai bine de trei ani, obligaţia de a se construi şi o canalizaţie pentru cablurile de telecomunicaţii.

De asemenea, Consiliul local a votat un regulament potrivit căruia montarea cablurilor aeriene nu va mai fi autorizată la Galaţi, dar şi cu obligaţia ca toate cablurile de pe străzile importante să fie mutate în subteran într-un interval de 2-3 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: