Iubitorii de biciclism fac curăţenie de primăvară într-o pădurice din Galaţi, după care vor face trasee de Mountain Bike

Iubitorii de biciclism fac curăţenie de primăvară într-o pădurice din Galaţi, după care vor face trasee de Mountain Bike

Anul trecut, bicicliştii au adunat sute de saci deşeuri. Foto: Bike Works

După ce în noiembrie anul trecut Asociaţia Bike Works a ecologizat păduricea de lângă Stadionul Dunărea, din municipiul Galaţi, aceeaşi asociaţie demarează la începutul săptămânii viitoare proiectul privind crearea unor trasee de MTB  în acestă zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La acţiunea ce se va derula cel mai probabil - cu tot cu marcarea traseelor – pe tot parcursul săptămânii viitoare, vor participa membrii Bike Works, simpatizanţi şi voluntari care doresc ca oraşul lor să se dezvolte, să arate altfel. Pentru a stimula şi alţi cetăţeni în a le urma modelul celor de la Bike Works, proiectul a fost planificat pentru realizare în cadrul curăţeniei de primăvară organizată de Primăria Galaţi, cu sprijinul căreia se va face ridicarea deşeurilor strânse.

„Dorim să realizăm acest mic proiect pentru a oferi o funcţionalitate acelui spaţiu, care în acest moment este un fief al gunoaielor şi al oamenilor fără adăpost în una din cele mai dens populate zone ale oraşului. Noi îl vedem ca o continuare firească a proiectului de ecologizare realizat de noi în acelaşi spaţiu, pe 9 noiembrie 2013, altfel respectiva curăţare a zonei ar fi fost doar un foc de paie”, spune Silviu Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Bike Works.

Echipa Bike Works va amenaja două trasee marcate de Mountain Bike (biciclete montane), unul pentru începători şi celălalt pentru avansaţi, ce vor fi folosite gratuit de gălăţenii de orice vârstă pentru a descoperi şi aprofunda tehnica necesară pedalatului pe teren accidentat.

Cei ce vor să ajute, sau vor să afle mai multe detalii despre ora şi locul de întâlnire sunt rugaţi să contacteze asociaţia (www.bikeworks.ro) sau să urmărească pagina de Facebook a asociaţiei, unde mai aproape de eveniment vor fi oferite detalii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: