Interviu în exclusivitate cu noul prefect al Galaţiului:"Mandatul meu se va caracteriza prin transparenţă"

Paul Florea spune că vine la cârma Prefecturii cu intenţia de a face ordine în rândul funcţionarilor publici gălăţeni. Noul reprezentant al Guvernului în teritoriu s-a declarat preocupat de reluarea dezvoltării economice a judeţului Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, Paul Florea va fi numit, oficial, în funcţia de prefect al judeţului Galaţi. Ceremonia de investire în funcţie a noului reprezentant în teritoriu al Guvernului are loc la ora 10.30, la sediul Prefecturii Galaţi. La eveniment şi-au anunţat participarea, printre alte persoane, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş şi secretarul de stat Mihai Capră. 

Reporter: Ce v-a determinat să acceptaţi funcţia de prefect? V-a surprins această propunere?
Paul Florea: În primul rând, sunt un om cu o experienţă vastă şi am făcut mereu dovada că am idealuri înalte. A fost în acelaşi timp, o provocare de ordin ideatic, ca a unui om care îşi doreşte să realizeze cât mai multe în viaţă. Nu m-a luat prin surprindere numirea. Se vehicula de mai mult timp, de pe la începutul lunii iunie. Desemnarea mea pentru ocuparea acestui post a venit în urma unei evaluări a competenţelor şi abilităţilor celor care puteau prelua funcţia de prefect. Nu ascund faptul că multă lume aştepta prezenţa unui profesionist.

R: Cu ce gânduri şi proiecte veniţi la conducerea Prefecturii ?
P.F. : Ca şi prefect, voi căuta mereu să fiu în contact cu oamenii. Ideea la care m-am gândit în timpul ăsta este să întind mâna către societatea civilă şi oricărui cetăţean prin punerea la punct a unor parteneriate. Problemele sunt multe, iar numărul oamenilor din Prefectură este mic. Fără suportul cetăţenilor, nu le putem soluţiona. Mandatul meu se va caracteriza prin transparenţă şi comunicare.

R.: Ce măsuri veţi lua în calitate de prefect?
P.F.: Una dintre măsuri este aceea de a descuia uşile principale ale instituţiei. Închiderea acestora a fost o mare eroare. Redeschiderea acestora este o dovadă că eu consider fiecare cetăţean, egalul meu. Oamenii de rând sunt priviţi de multe ori ca nişte netrebnici şi condamn acest lucru. Cea mai mare problemă o avem în zona funcţionarilor. Marin Axente, fostul viceprimar, îmi spunea că primul lucru pe care îl învaţă funcţionarul este să te amâne. Vom lua măsuri, în limitele legii, în acest sens. Cutumiar, Prefectura şi-a pierdut credibilitatea.

R.: Ce obiective v-aţi propus să îndepliniţi în acest mandat?
P.F.: În primul rând, populaţia Galaţiului şi producţia industrială au scăzut dramatic în ultimii 20 de ani. Galaţiul şi-a pierdut prestigiul. Mi se pare inacceptabil statutul pe care îl are judeţul nostrum în acest moment. Constanţa a crescut an de an, în timp ce Galaţiul a scăzut. Am coborât sub 300.000 de locuitori ceea ce este foarte grav. Este nevoie să reimpunem Galaţiul între primele cinci oraşe ale ţării.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: