Inconştienţa unui cetăţean bulgar: a fugit dintr-un spital de boli infecţioase, fiind prins într-un microbuz cu călători. Şapte persoane, în carantină

Inconştienţa unui cetăţean bulgar: a fugit
dintr-un spital de boli infecţioase, fiind prins într-un microbuz cu călători.
Şapte persoane, în carantină

Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr de 27 de ani, suspect de infectare cu  coronavirus şi internat pentru testare, a fugit din camera de spital unde era izolat şi s-a urcat într-un microbuz care se îndrepta spre Bucureşti.

Marţi, 17 martie, la ora 22,50, Secţia 5 de Poliţie din Galaţi a fost sesizată printr-un apel la numărul unic de urgenţă cu privire la faptul că, la un hotel din municipiul Galaţi, o persoană se simte rău, acuzând simptome de gripă.

Un echipaj de Poliţie a mers imediat la faţa locului şi a identificat un bărbat de 27 de ani, cetăţean bulgar, care a declarat că în seara respectivă s-a cazat la hotel, venind din Republica Moldova.

”O ambulanţă l-a preluat şi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi pentru investigaţii. În cursul aceste zile (N.R. miercuri, 18 martie), la ora 14,55, Poliţia a foast sesizată despre faptul că bărbatul în cauză ar fi tăiat plasa de protecţie de la geamul încăperii în care era izolat şi a fugit”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

După aproximativ 15 minute, poliţiştii l-au depistat pe tânărul din Bulgaria la ieşirea din municpiul Galaţi, într-un microbuz care se îndrepta spre municipiul Bucureşti. A fost transportat din nou la spital, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele său pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În microbuz se mai aflau şase pasageri care, împreună cu şoferul, au fost plasaţi în carantină într-un centru amenajat în acest sens la Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: