Galaţi: O gravidă în şapte luni a fost confirmată cu gripă porcină

Galaţi: O gravidă în şapte luni a fost confirmată cu gripă porcină

Salonul amenajat pentru cei cu gripă porcină Foto: Adrian Obreja

Numărul celor infestaţi cu noul virus gripal, AH1N1,  a ajuns la 135, după ce ieri a fost primită confirmarea pentru încă trei cazuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rândurile celor bolnavi de gripă porcină se îngroaşă pe zi ce trece. Aseară a fost primită, de la Bucureşti – Institutul Cantacuzino, confirmarea pentru o femeie gravidă în luna a şaptea, în vârstă de 29 ani, dar şi pentru alte două persoane. În momentul de faţă, femeia însărcinată este internată la Spitalul de Boli Infecţioase, iar starea ei generală este una bună.

„Starea femeii gravide este bună. Sarcina este în evoluţie, fără probleme atât din partea mamei, cât şi din partea fătului”, a spus Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În celelalte două cazuri este vorba despre o studentă, în vârstă de 21, de la Facultatea de Farmacie şi un bărbat, de  51 ani, contact al unei paciente confirmate în urmă cu câteva zile.

„Stdenta de 21 ani a fost suspectă de gripă sezonieră. Al treilea caz, bărbatul de 51 ani, prezintă alte afecţiuni, precum obezitatea şi este hipertensiv. În cazul celor trei persoane s-a făcut ancheta epidemiologică şi dezinfecţie locală”, a mai spus Boldea.
 
În ceea ce priveşte numărul dozelor de vacin împotriva virusului AH1N1, directorul DSP afirmă că în cursul zilei de astăzi, vor mai veni de la Bucureşti încă 6.000 de doze. Astfel se suplimentează numărul celor 60.000 de doze care au fost alocate judeţului Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările