Fratricid într-o comună din judeţul Galaţi. Un bărbat şi-a înjunghiat mortal fratele în urma unui conflict spontan

Fratricid într-o comună din judeţul Galaţi. Un bărbat şi-a înjunghiat mortal fratele în urma unui conflict spontan

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 51 de ani a fost arestat preventiv sub acuzaţia de violenţă în familie soldată cu moartea victimei după ce şi-a pierdut cumpătul, pe fondul consumului de alcool, şi l-a lovit cu un cuţit pe fratele său, care a murit la scurt timp.

Dramă într-o familie din comuna Pechea (judeţul Galaţi). În noaptea de 5 spre 6 septembrie, doi fraţi s-au luat la ceartă după ce consumaseră alcool.

Într-un moment de rătăcire, unul dintre aceştia, un bărbat de 51 de ani, a pus mâna pe un cuţit şi l-a înjughiat pe fratele său. A fost anunţată Poliţia şi Ambulanţa, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa victimei, un bărbat de 60 de ani.

”Victima a fost lovită cu un cuţit în zona claviculei, fiindu-i perforat un plămân şi a decedat. Agresorul a fost reţinut sub acuzaţia de violenţă în familie care a avut drept consecinţă moartea victimei”, ne-a declarat procuroul Oana Hîncu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Ulterior, Tribunalul Galaţi a emis un mandat de arestare preventivă pe numele agresorului pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul de 51 de ani riscă minim 13 ani de închisoare.

În cazul violenţei în familie soldată cu moartea victimei, legea prevede că pedeapsa se majorează cu o treime raportat la limitele sancţiunilor penale prevăzute pentru omor, care sunt de la 10 la 20 de ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: