Eveniment special de Centenarul Unirii şi la împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi

Eveniment special de Centenarul Unirii şi la împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi FOTO C Crângan

Vineri, 23 martie, de la 11,00, în Sala Paşilor Pierduţi din sediul central al universităţii gălăţene va fi vernisată o expoziţie de fotografie veche despre monumentul „Apărătorii Oraşului”, închinat confruntării militare din 1918 dintre Armata Română şi trupele ruseşti bolşevizate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul Centenarului Marii Uniri şi cu ocazia celebrării a 70 de ani de învăţământ universitar la Galaţi, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi vă invită la inaugurarea expoziţiei de fotografie cu ilustrarea monumentului „Apărătorii Galaţiului”, concepută de domnul Costel Gheorghiu, cunoscut şi pasionat colecţionar gălăţean.

Cu această ocazie, în Sala Senatului Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi va fi organizată o dezbatere moderată de prof. univ. dr. Arthur Tuluş, avându-l ca invitat pe scriitorul şi jurnalistul Victor Cilincă, ale cărui articole referitoare la istoria acestui monument au întregit aura de eroism de care soldaţii români au dat dovadă în lupta pentru apărarea Galaţiului în zilele de 7 şi 8 ianuarie 1918.

În cadrul evenimentului, Asociaţia „Tradiţia Militară” contribuie cu uniforme militare specifice Primului Război Mondial, propunându-ne o reconstituire a atmosferei acelor timpuri. Sunt invitaţi profesori de istorie din mediul preuniversitar, însoţiţi de elevi, precum şi studenţi ai Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt Asociaţia „Galaţi oraşul meu” şi Asociaţia „Tradiţia Militară”. Evenimentul va avea loc în ziua de 23 martie 2018, începând cu ora 11.00, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (Strada Domnească nr. 47).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: