Dosare penale pentru un român, un moldovean şi un ucrainean găsiţi, la Galaţi, cu documente false

Dosare penale pentru un român, un moldovean şi un ucrainean găsiţi, la Galaţi, cu documente false

Documente false descoperite de poliţiştii de frontieră de la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră

Cei trei au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Galaţi-rutier, în situaţii distincte, în zilele de 9 şi 10 decembrie. Persoanele care au prezentat documentele false sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări cu privire la trei bărbaţi (cam ca-ntr-un banc: un român, un moldovean şi un ucrainean) care au fost depistaţi la controlul de frontieră cu documente false.
 
Pe dat de 9 decembrie s-a prezentat la controlul de frontieră, cetăţeanul din Republica Moldova, Iurie T., în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria. Şoferul a prezentat o asigurare internaţională tip “carte verde” şi un certificat care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru autoturismul pe care îl conducea. 

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor în cauză, poliţiştii au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român şi nu avea cunoştinţă despre faptul că asigurarea internaţională tip “carte verde” şi certificatul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice nu ar fi fost autentice.

Câteva ore mai târziu, s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul ucrainean Vitalie N., în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor marca Mercedes şi  o semiremorcă,  ambele înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competenţă profesională pentru transport internaţional de mărfuri, care în urma verificărilor s-a dovedit a fi fals. Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul în cauză nu ar fi fost autentic.

În data de 10 decembrie, la ora 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei  cetăţeanul român,  Silviu M,  în vârstă de 50 de ani, care conducea un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice prezentat la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul şi nu avea cunoştinţă despre faptul că certificatul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice nu ar fi fost autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează, în toate cele trei cauze, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: