Cum a reuşit un şofer din Galaţi să-i păcălească pe poliţiştii de la Rutieră. A mers aşa mai bine de un an

Cum a reuşit un şofer din Galaţi să-i păcălească pe poliţiştii de la Rutieră. A mers aşa mai bine de un an

Maşina cu numere false de înmatriculare descoperită la Frumuşiţa FOTO Poliţia de Frontieră

Prins în cele de urmă de un echipaj al Poliţiei de Frontieră, bărbatul în vârstă de 31 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti (judeţul Galaţi) au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism radiat din circulaţie şi care avea aplicate plăcuţe cu un număr de înmatriculare atribuit unui alt autoturism. 

Acesta a recunoscut că folosea metoda de mai bine de un an, dar până acum niciun om al legii nu a descoperit că ar fi vreo problemă, deşi ar mai fi fost oprit în trafic de poliţişti.

A fost, în sfârşit, depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, când un echipaj al din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a oprit în trafic, pentru control, pe DN26, în localitatea Frumuşiţa – judeţul Galaţi, un autoturism marca Fiat Punto, care avea aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare provizoriu românesc. Autoturismul în cauză era condus de gălăţeanul Mircea R., în vârstă de 31 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru mijlocul de transport, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora, a rezultat că autoturismul este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania din data de 21 iunie 2018 şi nu a fost niciodată înmatriculat în România. 

Totodată, oamenii legii au constatat că plăcuţele cu numărul de înmatriculare provizoriu, aplicate pe autoturismul în cauză au fost atribuite unui alt autovehicul în luna martie 2018. Practic, mai bine de un an de zile, gălăţeanul a mers pe şoselele României cu un număr de înmatriculare fals, iar nimeni nu s-a prins de „schemă”.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările