Copilele abandonate de mamă care învaţă pentru şcoală în mizeria cruntă de acasă. Marea şi banala lor dorinţă de Crăciun

Copilele
abandonate de mamă care învaţă pentru şcoală în mizeria cruntă de acasă. Marea şi banala lor dorinţă de Crăciun

Gabriela şi Larisa Târziu, alături de tatăl lor FOTO Valentin Trufaşu

Gabriela Nicola Târziu (12 ani) şi Larisa Elena Târziu (13 ani) sunt eleve la şcoala nr. 9 ”Calistrat Hogaş” din Galaţi, fiind un exemplu pentru ceilalţi copii de vârsta lor prin rezultatele foarte bune pe care le au la învăţătură, dar şi prin modul cum reuşesc să facă faţă greutăţilor cu care se confruntă în fiecare zi. Mama lor le-a părăsit când aveau trei, respectiv patru ani, fiind crescute de tată, care munceşte cu ziua.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO 

Nicola Gabriela Târziu (12 ani) şi Larisa Elena Târziu (13 ani) locuiesc cu tatăl lor pe unde apucă. Au schimbat până acum trei locuinţe în Galaţi din cauza sărăciei, iar în prezent locuiesc cu chirie într-o casă dărăpănată, învaţă cum pot în mizeria cruntă din imobil şi mănâncă o masă pe zi la fundaţia ”Familia”, primind şi ce îşi fac milă cunoscuţii să le dea.

”Muncesc pe unde apuc. Am crescut fetele fără mamă şi a fost foarte greu. Nu m-a ajutat nimeni”, ne-a mărturisit Ion Nechita (45 de ani), tatăl fetiţelor. Bărbatul visează să se mute cu copiii într-un bloc ANL al Primăriei, însă una dintre condiţii este să aibă un loc de muncă stabil, lucru pe care nu l-a reuşit încă.

Fetiţele sunt un exemplu de pozitivitate la şcoală, în ciuda sărăciei cu care se confruntă, având şi note foarte bune la învăţătură. ”Nu le-am auzit niciodată să se plângă de ceva. Am descoperit situaţia în care se găsesc în prezent în urma anchetelor sociale pe care le facem periodic. De câţiva ani sunt la noi, la fundaţie, şi nu a fost nicio serbare, activitate extraşcolară la care ele să lipsească”, ne-a declarat Mariana Robea, directorul fundaţiei ”Familia” din Galaţi.

”Mama nu mai există”

Copilele fac în prezent şi handbal de performanţă la clubul CSS Galaţi şi îşi doresc doar să locuiască în condiţii decente şi  să aibă permanent lumină în casă ca să poată învăţa. ”Nu am avut mereu lumina. Am tras recent”, ne explică tatăl fetiţelor.

Gabriela şi Larisa nu vor să audă de mama lor, care le-a abandonat când aveau trei, respectiv patru ani. În ultimii şapte ani, femeia le-a trimis doar 100 de euro şi nu s-a interesat niciodată de soarta lor. ”Dacă ar veni acum la noi, i-am spune că pentru noi mama nu mai există”, ne spune vizibil emoţionată Gabriela.

Larisa vrea să devină avocat, în timp ce Gabriela visează să devină profesoară. ”Vreau să fiu în faţa clasei şi să le vorbesc copiilor”, ne dezvăluie fetiţa. Alţii copii îşi doresc jucării sau diverse lucruri de Crăciun, însă copilele lovite de soartă nu vor decât să rămână sănătoase ca să poate învăţa bine la şcoală, iar de Crăciun îşi doresc o masă caldă alături de tatăl lor. 

Cine doreşte să îi ajute, o poate face prin intermediul directorului de la fundaţia ”Familia”, Mariana Robea, sunând la numărul de telefon  0749.097.133.   

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările