Bugetul Primăriei, ciuruit de infochioşc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei sisteme de informare din oraş, cumpărate din bani publici, nu mai funcţionează de peste doi ani.  Au fost achiziţionate  în 2004 pentru a înştiinţa trecătorii cu privire la taxe, impozite, hotărâri de Consiliu sau obiective turistice.

Zeci de investiţii şi proiecte realizate în ultimii ani din bani publici, de Primăria Galaţi, nu-şi mai găsesc astăzi nicio utilitate.

Investiţii care îşi bat joc de contribuabili: 20.000 de euro pentru măsurarea zgomotului din curtea Primăriei

O astfel de investiţie făcută după ureche: cele trei infochioşcuri, care zac nefolosite de peste doi ani. Ele sunt amplasate la intrarea în Primărie, la Centrul de Informare (str. Fraternităţii) şi la Parcul de Soft.

City- managerul Galaţiului bate primarul la salariu

Eşec din start

Încă de la început gălăţenii nu s-au înghesuit să folosească aceste mijloace de informare, mai ales că nu ştiau cum s-o facă.

Primarul Dumitru Nicolae a promis că va autoriza o persoană care să stea lângă infochioşc şi să le explice oamenilor cum se utilizează. Nu a mai apucat, deoarece la puţin timp de la achiziţionare ele au fost dezactivate.  

Aparatul amplasat la intrarea în sediul Primăriei este scos din priză de doi ani, însă autorităţile par să fi uitat acest lucru. Culmea ironiei, în dreptul lui, pe perete este scris: „Nu scoateţi din priză şi nu închideţi infochioşcul!”.

La Centrul de Informare de pe Fraternităţii aceaşi situaţie. Stă de câţiva ani nefolosit. Nu a venit nimeni să-l repare. E folosit pe post de mobilier”, ne-a spus un angajat de la Centrul de Informare, care nu a dorit să ne divulge numele.

Şeful Direcţiei de Informatizare nu se consideră vinovat de situaţie

Vasile Mancaş, directorul Direcţiei de Informatizare din Cadrul Primăriei, a devenit extrem de iritat în momentul în care l-am întrebat dacă infochioşcurile şi-au atins scopul, adică acela de a informa gălăţenii: „Nu văd care este problema. E vina mea că cetăţeanul nu a ştiut să le folosească şi a dat cu pumnul, cheia şi pixul?”.  

Directorul Mancaş a refuzat să ne comunice şi costul exact al investiţiei, motivând că nu are cum să-şi amintească despre ceva ce s-a întâmplat acum câţiva ani. Preţurile de pe piaţă pentru un astfel de aparat variază, în funcţie de firmă, între 7.000 şi 15.000 euro.

„Nu mai  funcţionează niciunul. Toate trei sunt uzate. Piesele de schimb sunt foarte scumpe. Nu se justifică reparaţia lor”, a adăugat acesta.

28 de angajaţi- informare zero

La fel cum nu se justifică nici lefurile grase ale celor cei 28 de funcţionari şi doi directori de la Direcţia de Informatizare.

 „Este un serviciu inutil. Mai ales că acele infochioşcuri nu funcţionează de doi ani”, ne-a confirmat liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Primărie, Marcel Gurzu.

Vox: „E vina mea că cetăţeanul nu a ştiut să le folosească şi a dat cu pumnul, cheia şi pixul?”, Viorel Mancaş, director

 



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite