Braconieri prinşi cu focuri de armă. Au încercat să scape de poliţişti după ce au fost prinşi pescuind în perioada de prohibiţie

Braconieri prinşi cu
focuri de armă. Au încercat să scape de poliţişti după ce au fost prinşi
pescuind în perioada de prohibiţie

Foto: www.click.ro

Doi bărbaţi, de de 53 şi 28 de ani, au fost surprinşi de oamenii legii în timp ce pescuiau în apele fluviului Dunărea, la km 153, de la bordul unei ambarcaţiuni din tablă, neînregistrată, cu o unealtă de pescuit tip setcă din fir nylon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 16 mai, poliţiştii postului de Poliţie Transport Naval Mineralier Galaţi au depistat doi bărbaţi de 53 şi 28 de ani, ambii din comuna I.C. Brătianu, în timp ce pescuiau în apele fluviului Dunărea, la km 153, de la bordul unei ambarcaţiuni din tablă, neînregistrată, cu o unealtă de pescuit tip setcă din fir nylon, cu o lungime de 150 de metri.

”Poliţiştii au constatat că cei doi nu deţineau licenţă şi autorizaţie valabile pentru ambarcaţiunea folosită în perioada de prohibiţie. Întrucât la momentul depistării, persoanele în cauză au încercat să se sustragă legitimării şi controlului, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, executând trei focuri de avertisment în plan vertical”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Unul dintre bărbaţi a fost prins, celălalt sustrăgându-se în continuare, cercetărilor. Ambarcaţiunea şi plasa de pescuit au fost indisponibilizate, iar pe numele celor doi bărbaţi a fost deschis un dosar penal pentru pescuit fără licenţă sau autorizaţie, pescuit în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: