Au început lucrările de amenajare a piaţetei de lângă Policlinica cu plată. Cât va costa şi când va fi gata

Au început lucrările de amenajare a piaţetei de lângă Policlinica cu plată. Cât va costa şi când va fi gata

Aşa va arătă noua piaţetă din Galaţi FOTO Proiect execuţie

Zona este în paragină de mai bine de trei decenii. Acolo fusese începută o arenă de box, însă proiectul a fost abandonat după ce a fost ridicată structura de rezistenţă. În urmă cu câţiva ani scheletul metalic a fost demolat, iar de atunci terenul a rămas în stăpânirea bălăriilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, miercuri, 22 mai 2019, că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul „Amenajare Piaţetă aferentă Policlinicii cu Plată - proiectare şi execuţie".

Piaţeta „Florilor de Tei” va fi amenajată pe terenul viran de lângă Policlinica cu Plată, monument de arhitectură inclus în patrimoniul istoric al Galaţiului. Terenul este pradă bălăriilor de circa 30 de ani, după ce în zonă începuse construirea unei arene de box.

Scheletul metalic abandonat a fost demolat acum câţiva ani, după ce nicio entitate (nici autorităţile locale, nici federaţia de box şi nici Ministerul Sporturilor) nu şi-a manifestat dorinţa de a continua investiţia. După ce la un moment dat, s-a vorbit despre trecerea terenului în proprietate privată (printr-un schimb cu gălăţeanul căruia i s-a retrocedat o parte din curtea Liceului de Arte), până la urmă municipalitatea a decis să facă acolo o piaţetă.

„Vom amenaja, pe această suprafaţă de teren, lăsată de izbelişte de fostele administraţii, o zonă de relaxare modernă, cu spaţii verzi, arbuşti ornamentali, alei de acces, iluminat public modern şi bănci pentru odihnă. Voi continua amplul program de modernizare a oraşului pentru că obiectivul pe care mi l-am asumat este acela de a transforma municipiul Galaţi într-un oraş modern, civilizat, prietenos şi deschis cu cetăţenii săi”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Piaţeta va fi prevăzută şi cu 9 locuri de parcare a autoturismelor. Reamintim că în urma licitaţiei pentru amenajarea piaţetei, oferta declarată câştigătoare aparţine Asocierii Rovis Lider S.R.L. & ATU Consulting S.R.L, iar valoarea totală a proiectului este de 449.413 lei, cu T.V.A., pentru servicii de proiectare şi execuţie.

Durata prevăzută în contract pentru realizarea lucrărilor este de 90 de zile, ceea ce înseamnă că totul ar trebui să fie gata în jurul datei de 1 septembrie 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: