Amenzi de zeci de mii de lei pentru proprietarii de service-uri auto. Ce nereguli au descoperit oamenii legii

Amenzi de zeci de mii
de lei pentru proprietarii de service-uri auto. Ce nereguli au descoperit
oamenii legii

Aşa arată unul dintre service-urile verificate Foto: Poliţia Locală Galaţi

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au efectuat o serie de verificări în ultima lună la posesorii de service-uri auto din Galaţi, persoane fizice sau juridice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii locali au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 54.900 de lei posesorilor de service-uri auto, persoane fizice sau juridice, care desfăşurau această activitate cu încălcarea prevederile legale. Acţiunea de control s-a derulat pe raza municipiului Galaţi în ultima lună de zile.

”Operatorii economici în cauză au primit amenzi pentru nerespectarea condiţiilor şi a locurilor stabilite de autorităţile administraţiei publice locale, 49 la număr, în baza HCL 260/2018. Pentru încălcarea prevederilor legii 12/1990, privind efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege, au fost date un număr de 11 sancţiuni contravenţionale. Pe perioada controlului, în opt dintre cazuri au fost aplicate prevederile O.G 99/2000”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Alte 38 de amenzi, în sumă de aproximativ 24.000 de lei, au aplicat poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale persoanelor fizice care prestau diverse servicii către populaţie (service auto, tâmplărie termopan, mobilă) fără respectarea prevederilor legale (fără autorizaţii de funcţionare, acordul autorităţii administraţiei publice locale).

În aceste situaţii au fost aplicate prevederile legii 12/1990 şi HCL 260/2018, iar cei în cauză au fost sancţionaţi pentru efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege (funcţionau fără nici o autorizaţie), dar şi pentru nerespectarea condiţiilor şi a locurilor stabilite de autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările