Amenzi record aplicate unei carmangerii pentru încălcarea legii privind prevenirea răspândirii pestei porcine africane. Ce au descoperit poliţiştii

Amenzi record aplicate unei carmangerii pentru încălcarea legii privind prevenirea răspândirii pestei porcine africane. Ce au descoperit poliţiştii

Foto: IPJ Galaţi

Poliţiştii de la Serviciului Ordine Publică Galaţi şi inspectorii DSVSA Galaţi au constatat numeroase nereguli atât în acte, cât şi în ceea ce priveşte normele de igienă la o carmangerie dintr-o localitate gălăţeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 12 august, în baza unui plan de acţiune pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică Galaţi, însoţiţi de reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Galaţi, au efectuat un control la o carmengerie din sat Lieşti, comuna Lieşti.

”În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale, una, în valoare de 10.000 de lei, pentru neemiterea bonului fiscal pentru bunuri livrate şi servicii prestate, şi patru, în valoare de 30.400 de lei, pentru încălcarea normelor sanitare veterinare cu privire la comercializarea alimentelor, pentru încălcarea normelor privind igiena spaţiului de producţie şi pentru carne neexpertizată”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Totodată, au fost confiscate 500 de kilograme de carne şi produse din carne, precum şi suma de 400 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: