Şantierul supermarket-ului Kaufland mai scoate la iveală o afacere urât mirositoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul viitorului supermarket Kaufland de lângă "Inelul de rocadă"
Şantierul viitorului supermarket Kaufland de lângă "Inelul de rocadă"

Conform primarului Marius Stan, terenul pe care se construieşte în prezent, cumpărat de la Primărie în urmă cu şase ani, a fost revândut cu un profit de 50%, încălcându-se clauzele contractuale. Mai mult chiar, s-a „jonglat" pe bani publici şi cu lucrările de mutare a reţelelor de utilităţi.

Decis să dea în vileag toate mânăriile prin care a fost devalizat bugetul local cu complicitatea unor foşti, dar şi actuali funcţionari din Primărie, edilul Marius Stan ar putea realiza un adevărat serial.

După „episodul" cu salamul spălat de mâzga expirării la Cantina de ajutor social, primarul continuă seria dezvăluirilor cu un tun imobiliar tras prin încălcarea unui contract încheiat cu Primăria.

Lucrările la viitorul supermarket Kaufland au scos la iveală încă o afacere urât mirositoare, pe lângă aceea cu imposibila racordare la noua canalizare, inutilizabilă, de pe strada Prelungirea Brăilei.

„După cum ştiţi, la sensul giratoriu din Ţiglina se construieşte un Kaufland şi fac precizarea expresă că reprezentanţii acestei firme n-au nicio vină şi au dovedit deplină onestitate. Acel teren, pe care se construieşte supermarketul, a aparţinut Primăriei care l-a vândut, firmei Tera Invest, cu un preţ de 1,9 milioane plus TVA. În contractul cu Primăria se stipula clar că firma este obligată să construiască un hipermarket. Ei bine, firma respectivă a făcut imediat altceva, a vândut terenul cu un milion în plus" a declarat Marius Stan.

Edilul a mai afirmat că aceasta n-a fost singura ilegalitate pe care a constatat-o în legătură cu terenul pe care se construieşte noul supermarket.

"Tot prin contractul de vânzare, Primăria se obliga ca, pe propria cheltuială, să devieze reţelele de utilităţi (apă, canalizare etc.) de pe acel teren pentru că, potrivit legii, nu se poate construi peste acestea. Asta prin 2006 sau 2007. La scurt timp, o persoană, care nu mai este în Primărie, dar care este parte în multe procese intentate municipalităţii, a semnat un act adiţional la contract, contrasemnat şi de primar, prin care obligaţia Primăriei de a devia reţelele se anulează. Teoretic avantajos pentru Primărie, dar, conform actului adiţional, Kaufland face devierea suportând cheltuaia însă partea frumoasă este că şi Primăria execută lucrările. În acte, cel puţin. Şi culmea, dacă la Kaufland costă în jur de 200.000 de lei, în actele de la Primărie costă de trei ori mai mult. Concluziile le trageţi dumneavoastră şi cu organele care se ocupă deja de cazul respectiv", mai susţine Marius Stan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite