Şantierul naval al Navrom Galaţi va construi o navă maritimă specializată în gestiunea deşeurilor portuare şi navale

Şantierul naval al Navrom Galaţi va construi o navă maritimă specializată în gestiunea deşeurilor portuare şi navale

Imagine din Şantierul Naval Navrom Galaţi FOTO navromshippyard.ro

Beneficiarul navei este Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM), iar aria de acţiune va fi portul Constanţa. Valoarea investiţiei se ridică la circa două milioane de euro, contractul fiind atribuit prin licitaţie.

Şantierul naval al Navrom Galaţi intră în „hora” constructorilor români importanţi. Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) a anunţat că a semnat cu Navrom Shipyard Galaţi contractul pentru proiectarea, construirea şi livrarea în Portul Constanţa a unei nave tanc autopropulsată, în cadrul proiectului „PROTECT – Infrastructură pentru operaţiuni sigure şi pentru protecţia mediului în Portul Constanţa“.

Contractul a fost adjudecat prin licitaţie publică în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar valoarea acestuia este de 8.970.000 lei (aprximativ două milioane de euro), durata de execuţie fiind de 18 luni.

Nava multifuncţională ce va fi costruită în tânărul şantier naval de la Galaţi (este înfiinţat acum trei decenii, dar a făcut în special reparaţii, acesta fiind primul proiect de anvergură) va avea 500 tdw, o viteză de 11 noduri, performanţe de navigaţie ridicate şi va asigura preluarea reziduurilor petroliere şi a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime româneşti şi în raza acestora.

Totodată, nava va asigura preluarea combustibililor de la navele care urcă pe doc sau intră în reparaţii. Ambarcaţiunea va arbora pavilionul român şi va fi înmatriculată conform legislaţiei României.

Proiectul „PROTECT - Infrastructură pentru operaţiuni sigure şi pentru protecţia mediului în Portul Constanţa” este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility - CEF) şi are un buget total de peste 12,5 milioane de euro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: