Vitrinele magazinelor din Focşani, împodobite şi luminate obligatoriu de Crăciun şi de Paşte. Ce concurs le propune primăria agenţilor economici

Vitrinele magazinelor din Focşani, împodobite şi luminate obligatoriu de Crăciun şi de Paşte. Ce concurs le propune primăria agenţilor economici

Vitrinele vor fi împodobite

Aleşii locali au adoptat în anul 2017 o hotărâre care se referă doar la zona centrală a oraşului, numai pentru sărbătorile de iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Focşani vrea de două ori pe an, pe perioada celor două mari sărbători creştineşti, Crăciunul şi Paştele, să îi oblige pe agenţii economici care au magazine la parter să îşi orneze într-un stil aparte vitrinele.

Deşi există o hotărâre de consiliu local în acest sens, care se referă doar la agenţii economici care au magazine în centrul oraşului şi care au această sarcină doar de Crăciun, acum Primăria Focşani vrea să extindă obligaţia la nivelul întregului oraş.

"În cursul unui an, au loc două mari sărbători, prilej cu are o mare majoritate a cetăţenilor Municipiului Focşani se încarcă cu emoţii pozitive şi îşi împart cadouri. În acest context, se lansează o provocare focşănenilor, în sensul în care se doreşte ca municipiul în care trăim să fie cât mai frumos, să iasă în evidenţă, să armonizeze prin imagine celebrarea acestor sărbători, respectiv Sărbătorile de iarnă şi Sfintele Sărbători de Paşti", se arată în motivarea proiectului de hotărâre.

Potrivit proiectului lansat în dezbatere publică, pavoazarea ar urma să se întâmple de două ori pe an, în timpul sărbătorilor de Crăciun (20 decembrie-24 ianuarie) şi timp de 12 zile în perioada sărbătorilor de paşte. Agenţii economici sunt provocaţi să participe la un concurs cu premii şi să prezinte concepţia lor despre cum ar trebui să arate pavoazarea cu ornamente, în mod distinct, pentru toate cele şase zone ale oraşului, aşa cum rezultă din împărţirea Primăriei.

Concusul ar urma să se deruleze de două ori pe an, iar câştigătorii vor fi scutiţi de la impozitul pe clădiri în anul ulterior. Juriul, format din doi consilieri locali şi trei reprezentanţi numiţi de primar, va decide în proporţie de 75% câştigătorii, diferenţa de 25% fiind votul publicului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: