VIDEO Imagini emoţionante cu lynxul Doru, capturat în Carpaţii Orientali şi trimis să salveze populaţia de râşi din Croaţia

VIDEO Imagini emoţionante cu lynxul Doru, capturat în Carpaţii Orientali şi trimis să salveze populaţia de râşi din Croaţia

Râsul Doru

După eliberarea în sălbăticie, traseul va fi fost monitorizat prin intermediul unei zgărzi prevăzute cu emitator, care va putea localiza animalul de mai multe ori pe durata unei zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Exemplarele de râs capturate în România şi trimise în Croaţia şi Slovenia s-au integrat foarte bine.

Râsul mascul Doru, capturat de ACDB cu ajutorul Regia Nationala a Padurilor - Romsilva în cadrul proiectului LIFE Lynx a fost transportat în siguranţă în Croaţia anul trecut, în primavara.

"Râsul eliberat în Parcul Naţional Risnjak/ Croaţia a fost capturat în România in zona Carpaţilor Orientali si poarta numele „Doru”. În limba română, numele „Doru” înseamnă „dorinţă”, iar acest animal sălbatic este cu siguranţă râvnit pentru refacerea populaţiei de râşi din Croaţia. Numele românesc a fost ales de către croaţi, pe baza unui sondaj de opinie, în semn de mulţumire faţă de România, care a donat exemplarul", potrivit ACDB, asociaţia din Vrancea care s-a implicat în capturarea lui Doru.

După eliberarea în sălbăticie, traseul lui a fost monitorizat prin intermediul unei zgărzi prevăzute cu emitator, care va putea localiza animalul de mai multe ori pe durata unei zile.

Această acţiune nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Ministerul Mediului, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor şi DSV Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: