Exemplar superb de râs, monitorizat în Pădurile Vrancei. „Este văzut foarte rar de oameni” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râsul a fost filmat de camerele de monitorizare
Râsul a fost filmat de camerele de monitorizare

România are o populaţie sănătoasă de râs şi este considerată ca sursă principală pentru refacerea genetică a populaţiei de râs din Slovenia, Croaţia şi Italia, unde populaţia acestui prădător este în declin genetic.

Imagini superbe cu un râs într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea au fost obţinute cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalată de specialiştii Romsilva.

 Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populaţii de râs de pe continentul nostru. Este un carnivor foarte de discret, fiind văzut foarte rar de oameni în libertate.  Râşii se deplasează fără zgomot şi atacă prada pe neaşteptate, putând face salturi mari.

Au auzul şi mirosul foarte fin şi au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.
 Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condiţiile de hrană, adăpost şi linişte.

"În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistreţul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.
Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Este situat în sud-estul ţării, în judeţul Vrancea, şi are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare", potrivit Romsilva.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite