VIDEO Cel de-al doilea aparat pentru testarea COVID-19 va fi funcţional de luni. Acesta a fost instalat într-un spaţiu pe care Consiliul Judeţean îl vrea liber

VIDEO Cel de-al doilea aparat pentru testarea COVID-19 va fi funcţional de luni. Acesta a fost instalat într-un spaţiu pe care Consiliul Judeţean îl vrea liber

Codruţa Neagu, noul manager al Spitalului de Urgenţă

Noul echipament are o capacitate de 22 de teste concomitent, cu rezultat în două ore iar şefii spitalului spun că vor fi testate persoanele simptomatice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elena Codruţa Neagu, noul manager interimar al Spitalului Judeţean ”Sf Pantelimon” Focşani, a anunţat vineri că aparatul pentru testare Covid-19, RT-PCR, va fi pus în funcţiune începând de luni, 25 mai.

Acesta va funcţiona în Secţia de TBC, după ce medicul epidemiolog al spitalului a decis că este locaţia cea mai potrivită şi asigură circuitele necesare. 

Consiliul Judeţean Vrancea, care a cumpărat aparatul, nu este însă de acord cu acest lucru şi a anunţat că Secţia TBC trebuie eliberată întrucât încep lucrările de reabilitare, într-un proiect cu fonduri europene. Aparatul va fi deservit de cinci angajaţi care au fost instruiţi.

”Avem toate avizele necesare şi l-am amplasat într-un spaţiu în care să se evite contactul între cei care vin pentru testare şi cei deja testaţi. Cu acest aparat vor lucra un medic, un biolog şi 3 asistenţi medicali, instruiţi corespunzător, la Galaţi. Aparatul a venit împreună cu 2.000 de teste şi are o capacitate de 22 de teste concomitent, cu rezultat în două ore. Vor fi testate toate persoanele simptomatice, conform metodologiei SARS-CoV-2.”, a anunţat Elena Codruţa Neagu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: