VIDEO Un nou caz Săpoca, aproape să se repete la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Focşani. Un asistent medical s-a ales cu mandibula ruptă, altul este grav rănit

VIDEO Un nou caz Săpoca, aproape să se repete la Secţia de
Psihiatrie a Spitalului Focşani. Un asistent medical s-a ales cu mandibula ruptă, altul este grav rănit

Secţia de Psihiatrie

Un bărbat drogat a bătut personalul medical din secţie. Acesta a fost oprit cu greu de bărbaţii asistenţi care lucrau.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, drogat, internat peste noapte la Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă din Focşani, a bătut azi noapte personalul medical de serviciu, în urma unei crize de furie. 

Două persoane au fost rănite, iar cazul Săpoca s-ar fi putut repeta dacă nu interveneau bărbaţii asistenţi care erau de serviciu în secţie. Aceştia l-au imobilizat pe bărbat.

La scurt timp au ajuns echipaje de poliţişti şi jandarmi, care l-au încătuşat. Ambii asistenţi prezintă traumatisme craniene, dar unul dintre ei este rănit mai grav, având şi traumatisme de mandibulă. ”Pe lângă pagubele materiale, a rezultat şi rănirea gravă a celor doi asistenţi medicali. Unul a fost lovit atât de tare încât a rămas inconştient timp de câteva momente”, a spus Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Din informaţiile noastre, ar fi vorba de un tânăr recent eliberat din puşcărie, care şi-a petrecut ultimii şapte ani după gratii. Înainte de a fi internat la Psihiatrie acesta consumase Marijuana şi Cannabis.

 Şefa secţiei, care era de serviciu, a vorbit despre ce s-a întâmplat, dar şi despre vulnerabilităţile cu care se confruntă personalul medical.

”Pe toată perioada cât a stat la UPU nu a prezentat tulburări. În urma consultaţiei, am decis împreună cu dumnealui şi familia să rămână sub supraveghere. Totdeauna pacientul poate deveni imprevizibil”, a spus, printre altele, dr. Gabriela Florea. Azi noapte, în Secţia Psihiatrie se aflau un medic, 2 asistenţi medicali, un îngrijitor şi un supraveghetor.

Ce spune Poliţia

"Azi-noapte, în jurul orei 03.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au fost sesizaţi de către lucrători din cadrul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani cu privire la faptul că un pacient se manifestă violent şi a lovit două persoane. Poliţiştii au intervenit imediat la faţa locului şi au identificat persoana în cauză, care manifesta un comportament agresiv. A fost astfel necesară imobilizarea şi încătuşarea bărbatului, beneficiind şi de sprijinul de specialitate al unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea.
În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani", potrivit IPJ Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: