FOTO-VIDEO Situaţie fără precedent. Cinci crime în mai puţin de două săptămâni în Vrancea

FOTO-VIDEO Situaţie fără precedent. Cinci crime în mai puţin de două săptămâni în Vrancea

Stâna unde a fost găsit mort ciobanul Gheorghe Oană

Victima ultimului eveniment este un cioban în vârstă de 61 de ani din Măicăneşti, care a fost găsit mort azi noapte, după ce nu mai fusese văzut de familie de mai multe zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Oană, din Măicăneşti, a fost găsit mort de poliţişti chiar la stâna unde acesta era cioban. Oamenii legii îl căutau după ce fusese dat dispărut de familie.

Anchetatorii sunt foarte secretoşi cu detaliile, dar din primele informaţii se pare că moartea bărbatului este suspectă.

Acest lucru va fi clarificat de către medicii legişti, care vor stabili în cel mai scurt timp cauza morţii. Între timp, anchetatorii au început audierile şi au deschis o listă de suspecţi.

„La Parchetul Vrancea s-a înregistrat o cauză penală privind moartea unei persoane găsită decedată pe raza comunei Măicăneşti. Cercetările continuă în vederea lămuririi situaţiei de fapt şi stabilirii răspunderii penale a persoanelor care vor fi identificate”, a precizat procurorul Marilena Arginteanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Pentru anchetatori, acest val de violenţe înregistrat în ultimele zile este fără precedent, având în vedere că în mai puţin de două săptămâni s-au înregistrat cinci fapte grave.

Psihologii au o explicaţie pentru cele întâmplate.

"Constat dela o vreme o stare de agresivitate care pluteşte în aer. Foarte mulţi oameni sunt nemulţumiţi şi agresivi. De multe ori starea de frică poate să ducă la agresivitate. Alcoolul accelerează şi el acestă stare şi un pic din conştiinţă. Suntem şi într-o situaţie de criză, în care oamenii nu-şi mai găsesc un rost şi sunt aduşi la disperare.Ei au acumulat o furie toată iarna, iar acum primăvara, când ar trebui să iasă la muncă, să se dezmorţească, îşi dau seama că nu au ce să facă", explică psihologul Cătălina Dascălu.

Seria crimelor din Vrancea a început pe 21 martie, când un bărbat din comuna Milcovul şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de secure.

În aceeaşi zi, la Sihlea, un bătrân şi-a omorât nepotul cu o lovitură de cuţit aplicată drept în inimă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Câteva zile mai târziu  la o fermă din Panciu a fost ucis un paznic, de către un bărbat din Botoşani care lucra la fermă.

La sfârşitul săptămânii trecute, alţi doi tineri au fost arestaţi după ce au ucis în chinuri groaznice un tovarăş de-al lor, pe motiv că le-a stricat CD-urile cu muzică.

Mai puteţi citi:

Două crime neelucidate îi frământă încă pe procurorii vrânceni

Crimă odioasă în Vrancea. Un bărbat ucis şi aruncat în şanţ

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: