Scriitorul focşănean Gabriel Funica s-a spânzurat. Avea doar 54 de ani

Scriitorul focşănean Gabriel Funica s-a spânzurat. Avea doar 54 de ani

Gabriel Funica

El a fost găsit spânzurat în apartamentul său din Focşani. Gabriel Funica lucrea din anul 1991 la Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu", ca şi coordonator al colecţiilor speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cei mai importanţi intelectuali ai Vrancei, scriitorul Gabriel Funica a fost găsit spânzurat în apartamentul său din Focşani. Pompierii au fost alertaţi de familia scriitorului că acesta nu răspunde nici la uşă, nici la telefon, astfel că au spart uşa apartamentului, unde i-au găsit trupul fără viaţă.

"A mai plecat un foarte bun intelectual dintre noi, un foarte bun coleg şi asta mă consternează. Era un om foarte discret în frumuseţea lui intelectuală. Este un moment dramatic pentru noi", ne-a declarat Teodora Fîntânaru, directorul Bibliotecii Judeţene din Focşani.

În ultima săptămână, scriitorul s-a aflat în concediu medical.

Gabriel Funica, în vârstă de 54 de ani, lucra ca bibliotecat la Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu".

După Revoluţia din 1989, eseurile sale au fost publicate în reviste culturale de renume, precum „Convorbiri literare", „Dilema", „Flacăra", „Revista V", ani de zile având la dispoziţie o rubrică săptămânală în ziarul „Milcovul".

Era redactor-şef al revistei “Lector” şi publicaţiei „Oglinda literară". În anul 2005 a publicat şi prima sa carte, „Hârtii lipite", în care foloseşte, ca element lingvistic, aforismul.

„Toată lumea scrie cărţi. Numai eu nu. La urma urmei, cele mai bune cărţi sunt cele pe care nu le-ai scris. Dacă le scrii regreţi, dacă nu le scrii iar regreţi. Ca însurătoarea lui Kierkegaard", scrie Gabriel Funica într-unul din aforismele sale.

În urmă că cinci ani, într-un inteviu acodat Adevărul, Gabriel Funica spunea că „este interesant nu să scrii, ci să ai disponibilitatea de a citi. Scrisul este elogiul adus lecturii", spune Funica.

Citiţi şi:

Gabriel Funica este un sceptic în lumea cărţilor

Despre bunătatea cărţilor


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: