Românii nu se mai pot programa pe platforma dedicată vaccinării împotriva COVID-19. De ce va fi sistată aplicaţia

Românii nu se mai pot programa pe platforma dedicată vaccinării împotriva COVID-19. De ce va fi sistată aplicaţia

Platforma va fi sistată temporar

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Sars Cov-2 i-a anunţat pe prefecţii din ţară despre ce se va întâmpla în următoarea perioadă, când se speră să vină mai multe doze de vaccin.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul videoconferinţei cu prefecţii, susţinută de colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Sars Cov-2(CNCAV), s-a discutat despre deciziile care vor fi luate de urgenţă.

Una dintre ele vizează  sistarea temporară a programărilor prin aplicaţia RENV (Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor), asta întrucât stocurile existente la acest moment de vaccinuri Pfizer şi Moderna asigură deocamdată doar imunizarea celor aproximativ 1.400.000 de persoane programate în perioada 27.12.2020-20.01.2021,  atât pentru prima doză de vaccin cât şi pentru doza de rapel.

Totodată, s-a mai decis vaccinarea cu prioritate a cadrelor din sistemul de învăţământ, astfel încât în maxim 2 săptămâni să se poată realiza imunizarea profesorilor care şi-au exprimat intenţia de vaccinare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educaţiei, la data de 20 ianuarie 2021, 120.112 profesori din toată ţara şi-au manifestat intenţia de vaccinare.

"Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Sars Cov-2 a informat prefecturile că la finalul lunii ianuarie se aşteaptă  autorizarea vaccinului furnizat de AstraZeneca, situaţie în care se va putea asigura continuitatea procesului de vaccinare prin deschiderea de noi centre şi vaccinarea tuturor categoriilor de populaţie", potrivit unui comunicat al Prefecturii Vrancea.

Vă mai recomandăm

Cum te poţi programa pe platforma online pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Explicaţie VIDEO

UPDATE Platforma online pentru programări în vederea vaccinării anti-COVID este din nou nefuncţională

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările