Primii deţinuţi de la Penitenciarul Focşani au fost liberaţi conform legii recursului compensatoriu

Primii deţinuţi de la Penitenciarul Focşani au fost liberaţi conform legii recursului compensatoriu

Penitenciarul Focşani

În perioada următoare, alţi circa 100 de deţinuţi urmează să intre în comisia de liberare condiţionată, tot prin efectul acestei legi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Astăzi a intrat în vigoare Legea nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul proceselor penale. Odată cu aplicarea ei se văd şi efectele imediate.

Astfel, din surse neoficiale am aflat că la Penitenciarul Focşani 3 deţinuţi au fost astăzi eliberaţi prin acordarea de zile libere compensatorii , pentru faptul că au stat în condiţii improprii în penitenciare. Pe lângă cei trei deţinuţi eliberaţi, alţi circa 100 ar urma să intre cât de curând în comisia de eliberare condiţionată, tot ca urmare a aplicării Legii.

În momentul de faţă, în Penitenciarul Focşani sunt 524 de locuri, iar numărul deţinuţilor este de peste 600. Dacă deciziile judecătorilor pentru cei 100 de deţinuţi care îndeplinesc condiţiile de eliberare condiţionată vor fi favorabile acestora, atunci se vor elibera foarte multe locuri în penitenciar şi se va rezolva problema aglomeraţiei.

Nu ştim însă pentru cât timp, pentru că gradul de recidivă este foarte ridicat şi mulţi din cei eliberaţi se pot întoarce după gratii.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările